Josep Maria Tarragona: 'Sortiran més petites obres d'Antoni Gaudí'

El biògraf de l'arquitecte ha explicat aquest dijous a Reus que encara podrien sortir a la llum algunes sorpreses, però de menor envergadura

19 mayo 2017 17:48 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Poden sortir a la llum més obres de Gaudí, però en tot cas seran de menor envergadura». Així ho considera Josep Maria Tarragona, biògraf d’Antoni Gaudí i expert en la seva obra, que aquest dijous ha estat al Centre de Lectura de Reus per presentar el seu llibre Gaudí, l’arquitecte de la Sagrada Família. Tarragona, pocs dies després d’haver exposat en el congrés sobre l’arquitecte la seva tesi sobre que la capella de l’església de Sant Joan del barri barceloní de Gràcia, també és obra de Gaudí, creu que no ha acabat aquí i que podrien aparèixer encara algunes sorpreses. «Tot i així, si surten altres obres seran més petites, com una reixa o bé un moble», ha apuntat.

Sigui com sigui, l’anunci sobre la capella ha despertat un gran interès. «És normal. Perquè Gaudí, junt amb Ramon Llull, és un dels catalans més internacionals. Fa mig segle potser no hauria tingut cap ressò popular», ha afegit. L’autor, de fet, ha explicat que la majoria de gent encara no coneix la capella i no pot tenir-ne una opinió formada. Però que precisament per aquest motiu moltes persones han demanat informació amb la intenció d’estudiar-la a fons. «Que sigui obra de Gaudí no exclou la tasca de Francesc Berenguer. En aquell moment portaven 20 anys treballant junts i la seva relació personal era òptima», afegia l’autor. I és que fins ara s’havia dit que la capella era obra de Berenguer, també arquitecte reusenc i estret col·laborador de Gaudí.

En el llibre que va presentar a Reus, Tarragona parla d’un Gaudí més personal. «La majoria de publicacions són literatura turística o estudis sobre les seves obres. En aquest cas, parlem des de la seva visió més personal», va apuntar. També vol plasmar que l’arquitecte «sempre es va sentir arrelat al Camp de Tarragona».

Comentarios
Multimedia Diari