Josep Maria Tost no repetirà com alcade de Riudecanyes

Tost, que va arribar a l’alcaldia de Riudecanyes al juny de 1995, ha guanyat per majoria absoluta les sis últimes eleccions municipals.

22 octubre 2018 11:10 | Actualizado a 23 octubre 2018 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Després de quasi 24 anys com a alcalde de Riudecanyes, Josep Maria Tost ha anunciat que no es tornarà a presentar per optar de nou al càrrec a les eleccions municipals del proper any 2019 i que, d’aquesta manera i un cop acabada l’actual legislatura, tanca una etapa personal en l’àmbit de la política local que va iniciar ara fa gairebé tres dècades.

Tost, que va arribar a l’alcaldia de Riudecanyes al juny de 1995, ha guanyat per majoria absoluta les sis últimes eleccions municipals. Al seu moment –i tot la seva joventut- va decidir presentar-se "per transformar i modernitzar el municipi que en aquells anys tenia unes infraestructures precàries, comunicacions deficients, patia fortament el fenomen de la despoblació i tenia una gestió municipal de mínims derivada de governs anteriors amb poca visió de futur", segons explica el batlle en un comunicat.

Josep Maria Tost s’ha envoltat sempre d’equips humans que han volgut treballar pel municipi en una única direcció i ha tingut en compte al teixit associatiu riudecanyenc i a totes les persones que han sumat esforços per tirar endavant l’objectiu de potenciar Riudecanyes.

24 anys després, el municipi ha fet un gir situant-se com un dels primers de la comarca, destacant per la seva gran activitat social i cultural, pel seu creixement turístic i la potenciació dels trets identificadors com l’oli, les tradicions, el paisatge i el patrimoni històric que l’envolten.

La seva etapa al capdavant de l’alcaldia de Riudecanyes ha estat plena d’obres i actuacions molt importants per al desenvolupament del municipi com ara les construccions de l’escola Sant Mateu, la Llar d’infants Els Picarols i l’espai polivalent de l’Eura; la posada en funcionament del servei de menjador escolar, la remodelació de la piscina municipal, la reforma dels carrers del nucli històric, les construccions de la sala de vetlles, el dipòsit d’aigua, la depuradora o les estacions potabilitzadores.

També destaca la promoció de la cooperativa que va permetre fer 24 habitatges a Les Planes entre els anys 1997 i 2003. Les millores als accessos al municipi han estat un altre cavall de batalla dels governs de Josep Maria Tost ja que s’han millorat els traçats i s’han fet els nous accessos a la carretera de la urbanització de Montclar, el camí de Vilanova i la carretera de Montbrió; o la circumval·lació que ha comportat cobrir el barranc que feia de frontera al poble, allargant-la fins a crear un nou accés. El Tastaverd, el Concert de les espelmes o les diverses activitats d’estiu, són altres de les accions generades durant l’etapa en que Josep Maria Tost ha estat alcalde. 

Ara, afirma Tost, és moment de “fer una reflexió personal, recuperar el meu espai personal i professional sense abandonar als qui vinguin perquè poso al servei de l’equip de persones que segueixin treballant per Riudecanyes tot el meu coneixement i experiència. Qui tingui ganes de fer coses, de repensar el poble i posar en marxa noves activitats, m’hi trobarà com sempre m’hi ha trobat”.

Trenta anys després d’entrar a l’ajuntament per primer cop, com a regidor, i de ser-ne alcalde els últims 24 anys, Josep Maria Tost fa un pas al costat. Durant la seva etapa com a alcalde, l’han acompanyat fins a 16 regidors i regidores de govern a les diferents legislatures.

Comentarios
Multimedia Diari