Josep Masdeu agafa el relleu com alcalde de la Selva durant dos anys

El líder del PSC ha pres possessió del càrrec seguint el pacte de govern amb ERC 

04 julio 2020 17:39 | Actualizado a 06 julio 2020 07:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Josep Masdeu (PSC) serà el nou alcalde de la Selva del Camp durant els pròxims dos anys. El líder dels socialistes ha agafat aquesta tarda el relleu de Jordi Vinyals (ERC), que fins ara havia estat el batlle de la població. Les dues formacions van arribar a un pacte de govern ja en l’anterior legislatura en què van acordar compartir l’alcaldia durant els quatre anys de mandat i ara tornen a repetir la mateixa fórmula. El primer any ha governat Esquerra, els dos següents liderarà el govern el partit socialista i finalment, serà Jordi Vinyals qui tancarà el mandat com alcalde.

Masdeu ha pres possessió del càrrec en un ple celebrat a la sala d’actes del Castell després que el ple ordinari de l’Ajuntament de la Selva celebrat el passat dimarts servís per fer efectiva la renúncia de Jordi Vinyals com alcalde del municipi després dels primers dotze mesos de mandat.

Segons Jordi Vinyals, enguany, l’alcaldia «ha estat totalment marcada per la crisi sanitària que ho ha trasbalsat tot». Amb tot però, el líder d’Esquerra creu que en aquest primer any, el govern ha «funcionat» i creu que el pacte amb el PSC gaudeix de «molt bona salut». En aquest sentit, explica que el govern seguirà la mateixa línia duta a terme fins ara, ja que els projectes són compartits i el canvi d’alcaldia no suposarà cap canvi en el repartiment de les àrees de govern que es mantenen tal com estaven.

Per la seva banda Masdeu explica que encara que els dos partits siguin diferents i amb els seus idearis propis, «compartim un sol equip de govern i una mateixa visió de poble (...) tots remem cap al mateix costat i el que volem és millorar la vida dels selvatans i les selvatanes».
Continuïtat de projectes.

En aquests moments, una de les prioritats del govern selvatà serà la recuperació econòmica del poble i és per això que, segons Masdeu, volen arribar a un pacte de ciutat per treballar-hi de forma conjunta i estar previnguts per afrontar possibles rebrots del coronavirus.

Ambdues formacions tenen clar que volen donar continuïtat al projecte d’ampliació de la residència de la gent gran que en aquests moments només té 55 places i totes elles estan ocupades. Amb el nou equipament, es preveu que s’hi puguin atendre entre 85 i 90 usuaris. Des de l’Ajuntament de la Selva del Camp estan treballant per posar fil a l’agulla a la licitació de la redacció del projecte que esperen que de cara al 2021 o a tot estirar fins al 2022 pugui ser una realitat.

A més, també estan treballant en la reordenació de la mobilitat a la Selva, repensant quins espais han d’ocupar els vehicles, en ampliar algunes voreres i dibuixant el traçat de nous carrils bici.

En el ple de dimarts, es van ratificar les propostes que el consistori presenta per rebre ajudes del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona 2020-2023. Els dos projectes són la millora del carrer Joan Domingo, on es vol seguir la línia del treball realitzat al carrer President Companys, així com la construcció d’un nou dipòsit de recepció d’aigua del CAT, on hi aniria a parar l’ampliació de concessió que s’ha assignat al municipi.

Comentarios
Multimedia Diari