Josep Sabaté: «La participació serà controlada»

Entrevista a l'alcalde de Castellvell del Camp que explica tots els detalls de la Festa Major de Santa Anna que se celebrarà fins al dia 31 

24 julio 2020 11:00 | Actualizado a 24 julio 2020 11:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Castellvell del Camp celebrarà durant aquests dies i fins al 31 de juliol la Festa Major dedicada a Santa Anna. Enguany, però, amb motiu de l’emergència sanitària han hagut de reformular la programació amb activitats segures, amb limitacions d’aforament i tot garantint el distanciament social entre persones. Des del consistori, malgrat tot, s’ha volgut apostar –en la mesura del possible– per aportar a la festa projectes culturals per a totes les edats. Plats forts, com ara, els actes litúrgics, focs artificials, el tobogan aquàtic i els PeTitsCURts es mantenen. 

És la segona festa que viu com a alcalde. En aquest cas, una de ben diferent...
Ja pensàvem que seria d’allò més complicat dur-la a terme. De moment, estem a l’aguait de tot el que estan fent la resta de pobles dels voltants, ja que qualsevol indici de canvi, pot fer que suspenguem la festa. Vivim temps d’incertesa i res no és segur. Mirem, però, d’adaptar-nos i oferir l’essència de la festa als vilatans, que es mereixen gaudir-la després del confinament. 

La programació ha patit alguns canvis, com ara la manca de pregó per qüestions de seguretat.
Aquest any celebrem el que nosaltres anomenem les Festes Quinquennals en honor a Santa Anna i se sol fer una festa excepcional. S’ha de ser responsable i adaptar-nos. Per exemple, la Baixada que fèiem de Santa Anna, feta amb cotxes d’època i en presència del batlle, l’hem feta de forma discreta i sense gent. Tampoc hem fet el pregó per precaució, no ens va semblar bé fer venir cap pregoner o pregonera. Creiem que és el més segur. Tampoc es fa la tant popular caminada nocturna.

Conserven, però, algunes activitats encara que sigui de forma estàtica.
Sí. Un dels objectius és que tot i celebrar la festa d’una altra manera, sense balls, també volem donar la sensació del que està passant. Els correfocs, per això, seran estàtics. 

Quines novetats podeu destacar per a aquest estiu?
Tot i ser moments molt incerts, hem mirat d’engegar projectes culturals importants que s’agermanen amb la Festa Major, com ara el cinema a la fresca (molt popular, també), la tradicional festa de Sant Joaquim (30 agost, amb cantada d’havaneres pel grup Sons de Mar) o la primera edició del ‘Castellvell MusicFest’ (cada dissabte d’agost a les 21 hores en diferents espais de la vila) de cara a l’agost. En l’últim cas, hem volgut portar òpera, sarsuela i concerts amb instruments, en definitiva. D’alguna manera suplim que no hi hagi balls enguany. En aquest cas o tenim tot estudiat amb Protecció Civil, control d’accés i la gent haurà de registrar-se per tal de controlar l’aforament. Dins la programació d’activitats amb motiu de la Festa Major, que també es pot consultar a castellvell.altanet.org, també n’hi ha de circ, com altres anys, exposicions (treballs de pintura de ‘Castellvellart’ i treballs amb ferro d’Esteve Sugranyes a Cal Barantxó fins al 2 d’agost i de les 18 a les 21 hores), contacontes per a la canalla i teatre. Val a dir, que tots els espectacles seran gratuïts.

Què succeirà amb la tradicional Trobada d’Annes i la corresponent ofrena floral a la patrona?
Està prevista, sempre i quan tot vagi com ha d’anar, per diumenge 26 de juliol a les 20 hores a l’Ermita de Santa Anna. Malgrat tot, però, les Annes s’havien d’inscriure a l’Ajuntament i, la gestió potser, la farem de forma telemàtica. Ho estem avaluant. 

Ens pot dir que un altre acte imperdible i consolidat és el de Petitscurts.
Fa sis anys que projectar i votar els curtmetratges participants ha esdevingut tota una festa. Hi ha una gran participació i gent molt creativa. Es durà a terme diumenge 26 de juliol a l’Ermita de Santa Anna (21h). 

Reptes per a l’any vinent?
El nostre desig de futur és que la propera festa la visquem el més normal possible, esperem que tot hagi passat.

Comentarios
Multimedia Diari