Más de Reus

L'ACA fa una inversió de 2,1 milions per a la nova depuradora al Botarell

Es preveu que els treballs, que s'allargaran 10 mesos, puguin iniciar-se durant la primera meitat del 2019

Diari de Tarragona

Whatsapp

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat els tràmits per construir la nova depuradora d'aigües residuals del Botarell, al Baix Camp. La planta, que tindrà una capacitat de 325 m³/dia (població equivalent de 2.000 habitants), es preveu que es comenci a construir durant el primer semestre del 2019, ara que ja s'han iniciat els tràmits per poder obtenir els terrenys necessaris per a la seva construcció.

La nova instal·lació suposarà una inversió de 2,1 milions d'euros i substituirà la depuradora que està actualment en servei, amb capacitat per tractar 200 m³/dia, situada al sud del municipi i prop de la carretera T-320 que uneix el nucli urbà amb la població de Montbrió del Camp.

El projecte actual defineix les obres d'una nova planta ubicada també en el sector sud, però una mica més allunyada del nucli urbà. Com a novetat en relació amb la instal·lació actual, el seu procés biològic també està dissenyat per a la reducció del contingut en nitrogen a l'aigua tractada abans de la seva restitució al barranc de l'Empedrat.

Sanejament a Catalunya

El Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya i el seu Programa de mesures associat (període 2016-21) inclouen les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes de sanejament existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l'estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines.

Avui en dia les 516 depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 97,1% de la població catalana. Pel que fa al Baix Camp, la comarca compta amb 17 depuradores en servei que sanegen les aigües residuals generades pel 95% de la seva població.º

Temas

Comentarios

Lea También