Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'ACA neteja un tram del barranc de Barenys a Reus

S'està treballant en un sector de llera de més de 1.200 metres, a partir de la depuradora, lluitant contra la vegetació invasora

Diari de Tarragona

Whatsapp
Tram de llera netejat al barranc de Barenys dins el terme municipal de Reus. FOTO: ACA

Tram de llera netejat al barranc de Barenys dins el terme municipal de Reus. FOTO: ACA

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) està duent a terme uns treballs de manteniment i conservació de lleres en un tram de més de 1.200 metres del barranc de Barenys, dins el terme municipal de Reus, al Baix Camp.

L'actuació, que s'està fent fora de zona urbana, es desenvolupa en un tram situat entre la depuradora del municipi i la via del tren d'alta velocitat.

L'objectiu dels treballs consisteix en retirar obstacles de la llera del torrent i garantir la lliure circulació de l'aigua, tot minimitzant el risc d'inundacions en cas de produir-se avingudes.

Zona de treballs de neteja a Reus.

En aquest sentit, s'està eliminant la vegetació invasora (canya americana) que ha colonitzat la llera i que suposa una severa restricció al pas de l'aigua i també s'estan retirant arbres morts i caiguts, a més de residus sòlids urbans que s'estan trobant en aquest tram. Els treballs tenen un cost superior als 11.200 euros.

La part de Salou

A finals de desembre de 2017 van començar els treballs d’esbrossada i eliminació de canyes de la llera del barranc de Barenys, que desemboca a la Platja de Ponent de Salou on ja és considerat com un mal endèmic que provoca periòdiques inundacions del Barri de la Salut.

Per tal de minimitzar els danys en cas d’avingudes d’aigües pluvials considerables i evitar arrossegaments de canyes i possibles obstruccions, és necessari realitzar el manteniment i neteja sobre la vegetació invasiva present al barranc.

Es tracta d’un fet que ja forma part del programa de conservació i manteniment de lleres públiques de Catalunya del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i que és gestionat per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

L’empresa encarregada de dur a terme aquesta actuació al barranc de Barenys és Forestal Catalana, SA., amb un període de durada d’unes dos setmanes aproximadament i un pressupost final de 9.266.69€ (IVA inclòs);dels quals l’ACA aportarà el 80% del cost total (7.413,35€) i l’Ajuntament de Salou col·laborarà en un 20% (2.242,54€).

Temas

Comentarios

Lea También