Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus Comunicació

LANOVA Ràdio deixa d’emetre per l’FM per les ‘pressions’ de les ràdios privades

De moment, oferirà la seva programació en directe a través d’Internet pel web de LANOVA Ràdio i per Reusdigital.cat

Diari de Tarragona

Whatsapp
Festa de LANOVA Ràdio per celebrar el seu primer aniversari i per presentar temporada 2015/16, ara fa dos anys. Foto: lanovaradio.cat

Festa de LANOVA Ràdio per celebrar el seu primer aniversari i per presentar temporada 2015/16, ara fa dos anys. Foto: lanovaradio.cat

LANOVA Ràdio deixarà d’emetre pel 99.8 de l'FM aquest divendres, 16 de juny, «a causa de les pressions exercides per la patronal de les ràdios privades del país sobre l’Ajuntament de Castellvell, el titular del dial per on s’emet la programació de l’emissora», informen fonts de la pròpia emissora. De moment, oferirà la seva programació en directe a través d’Internet pel web de LANOVA Ràdio i per Reusdigital.cat. Els responsables de LANOVA afirmen que «l’Associació Catalana de Ràdio, la patronal que agrupa les grans ràdios i cadenes privades del país, va presentar denúncies a diferents institucions, el març de 2014, que incloïen un seguit d’acusacions falses, malintencionades i difamatòries contra LANOVA Ràdio». I afegeixen que es qüestionava el model d’una emissora que no existia i que no sabien com seria, ja que el mitjà no va arrencar fins l’11 de setembre d’aquell any, 6 mesos més tard.

El titular del dial per on s'emet la programació, el 99.8 de l'FM, és l'Ajuntament de Castellvell

Les denúncies, afegeixen des de LANOVA, van ser desestimades per part de les administracions estatals i del Govern competents per faltar a la veritat, i les mateixes institucions les han considerat com una manera de desestabilitzar un mitjà que pot fer la competència a les cadenes de ràdio de l’ACR presents a la nostra zona. «La principal patronal de ràdios privades del país, fins i tot, es va molestar a presentar un requeriment a l’Ajuntament de Reus qüestionant, sis mesos abans de l’inici de l’activitat, si LANOVA tenia la llicència d’activitats corresponent al pis de la plaça Prim on hi ha els estudis, un tràmit que l’associació que gestiona el mitjà va fer coincidint amb l’arrencada de l’emissora», expliquen. A més, afegeixen, «s’han proferit greus acusacions gratuïtes sobre la ràdio reusenca, com que ha emès publicitat amb continguts de serveis 806, clubs nocturns, etc..., una afirmació que els responsables de la denúncia no han pogut demostrar amb cap tipus d’argument».

El director de LANOVA, David Fernàndez, diu que «és una llàstima que l’Associació Catalana de Ràdio es dediqui a difamar i a fer la vida impossible a un petit mitjà de tipus associatiu, que té pocs recursos i amb una alta dosi de voluntariat; i no s’ocupi, de vetllar pels interessos reals de les emissores del país o, per exemple, de resoldre les greus irregularitats d’alguns dels seus associats referents a les llicències de freqüències».

Per Misericòrdia, el col·lectiu que tira endavant la ràdio compleix 35 anys, ja que abans va es va emetre com a Ràdio Music Club (1982-1997) i com a Punt 6 Ràdio (1997-2013); i per això lamenta que l’any que se celebra aquest aniversari es deixi d’emetre per la FM.

Temas

Comentarios

Lea También