L’Aeroclub de Reus espera iniciar les obres del quart hangar aviat

Ja disposa de l’autorització d’Aena i només resta el permís de l’Ajuntament. La nova infraestructura es destinarà als socis de l’entitat

07 julio 2018 10:00 | Actualizado a 17 julio 2018 11:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Aeroclub de Reus encara la recta final per veure ampliades les seves instal·lacions amb un nou hangar. Serà el quart i les obres de construcció podrien començar ben aviat, probablement després de l’estiu. De fet, des d’aquesta mateixa setmana ja disposa de l’autorització i dels permisos necessaris per part d’Aena per començar la seva edificació. Arribats en aquest punt, ja només falta el permís per part de l’Ajuntament de Reus per començar els treballs.

El president de l’Aeroclub de Reus, Enric Morralla, valorava ahir de forma molt positiva l’autorització d’Aena, ja que la construcció d’un nou hangar suposarà un gran pas endavant per l’aeroclub, mancat d’espai per poder reparar i estacionar les seves avionetes. Segons explica ell mateix, l’hangar tindrà una superfície de 1.200 metres quadrats i estarà destinat, de forma exclusiva, als socis de l’entitat. «S’utilitzarà com a pàrquing d’avionetes i per potenciar la formació de pilots privats», declarava Morralla, qui també apuntava que el projecte suposarà una inversió d’uns 400.000€. 

Més enllà de la construcció del nou hangar, també cal destacar que l’escola de pilots de Reus Cesda utilitza com a base operativa les dependències de l’Aeroclub reusenc.

Una nova avioneta

En aquests moments, la històrica entitat esportiva, sense ànim de lucre i constituïda l’any 1935, compte amb uns 250 socis i gestiona un volum d’una vintena d’avionetes. D’aquestes, cinc són de la seva propietat, com ara, per exemple, una Piper Archer II PA28 o una Diamond DA20. No obstant això, la seva principal joia és una Bücker, un avió militar de l’any 1945. 

En aquest sentit, Enric Morralla avançava ahir que l’entitat estrenarà, durant les pròximes setmanes, una nova avioneta que ampliarà i modernitzarà, encara més, la flota de la qual disposen els associats. El president de l’Aeroclub de Reus també recorda que porten a terme diferents activitats per totes aquelles persones que sentin curiositat pel sector de l’aviació esportiva o que tinguin intenció de treure’s la llicència de pilot. Una de les activitats més sol·licitades són els vols d’iniciació.

D’altra banda, destacar que des de l’any passat, l’Aeroclub de Reus disposa d’una empresa, Drone Robotics Technology, dedicada exclusivament a la fabricació de drons i per oferir serveis personalitzats a les empreses que ho requereixin. A més a més, ja fa molt de temps que porta realitzant cursos de formació per pilotar drons.

Comentarios
Multimedia Diari