L'Ajuntament de Pratdip responsabilitza als veïns de Planes del Rei de la conservació de la xarxa d'aigua

Recorda que la urbanització és propietat dels seus habitants i diu que les incidències en la xarxa interna haurien d'haver estat solventades per ells

09 enero 2018 11:23 | Actualizado a 09 enero 2018 11:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Ajuntament de Pratdip ha respòs a les dures crítiques que des de fa dies ha rebut per part dels veïns de la urbanització Planes del Rei, amb problemes de subministrament d'aigua des del passat 31 de desembre. En un comunitat que ha fet públic aquest dimarts, el consistori comença assegurant que "Planes del Rei és una urbanització els sistemes urbanístics de la qual (entre ells la xarxa interna de distribució d'aigua potable) no ha estat cedida a l'Ajuntament, i, per tant, pertany als propietaris de la urbanització. L'Ajuntament no te claus ni accés a les diferents instal.lacions internes de les que no n'és propietari".

L'Ajuntament de Pratdip també insisteix en que "la conservació i manteniment de la xarxa interna de la urbanització correspon als seus propietaris, els quals es troben organitzats en una Entitat Urbanística Col-laboradora de Conservació (EUCC). La Junta Directiva actual d'aquesta Entitat fou elegida democràticament pels propietaris en Assembles General Ordinaria de l'any 2016". Des del consistori volen deixar clar que  "l'Ajuntament subministra aigua potable i degudament clorada al dipòsit principal de la urbanització. Aquest subministrament no s'ha vist interromput en cap moment. Des d'aquest dipòsit, l'aigua es distribueix a les diferents parcel·les a través de la xarxa interna de la urbanització".

També són molt clars alhora de culpar als veïns com a responsables de la reparació de l'averia. "Des del 31/12/2017 s'han produit diverses incidències en la xarxa interna de distribució d'aigua potable de la urbanització, que haurien d'haver estat solventades per l'EUCC Planes del Rei", assegura l'ajuntament en aquest mateix comunicat, on també s'aclara que "en no haver estat així, l'Ajuntament de Pratdip, mitjançant Decret d'Alcaldia de 02/01/2018 va resoldre suplir la inactivitat de l'EUCC acudint a la via excepcional de l'article 21.1.m de la Llei 7/1985 de Bases del Regim Local. En aquest sentit, a través del Consell Comarcal del Baix Camp i l'empresa pública COMAIGUA, amb la col·laboració de veïns de la urbanització que s'han prestat voluntàriament a fer-ho, i prèvia facilitació de l'accés a les instal·lacions per part del President de l'EUCC Planes del Rei, s'han dut a terme operacions de reparació de les diferents avaries puntuals sorgides, que han permès que el servei quedés plenament restablert arran de cada intervenció.

Investigació als Mossos

A més, el consistori de Pratdip ha posat en coneixements aquests fets als Mossos d'Esquadra  "per tal que s'investigui si aquesta successió d'avaries (especialment les sorgides immediatament arran de cada intervenció reparadora) ha estat fortuïta o causada-intencionadament per algú".

Per últim, l'Ajuntament també recorda que "en paral-lel, s'ha produït ja l'aprovació definitiva del Projecte de Reparcel-lació de la urbanització, a través del qual i del corresponent Projecte d'Urbanització, es dura a terme la renovació, a càrrec dels propietaris, dels diferents sistemes urbanístics de la urbanització, com a pas previ pera la seva recepció per part de l'Ajuntament".

Comentarios
Multimedia Diari