L’Ajuntament de Reus destina 88.000 € al traspàs, millora o creació de nous negocis

Una quarantena d’empreses, de perfils molt diversos, s’han beneficat d’uns ajuts que es van convocar el mes de maig passat

17 febrero 2018 16:20 | Actualizado a 19 febrero 2018 13:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Reus ha destinat 88.000 euros a la creació, traspàs o millora d’empreses a la ciutat, a través dels ajuts convocats per la regidoria de Promoció Econòmica. Un total de 41 empreses s’han beneficiat finalment d’aquests ajuts a empreses i emprenedors que es van convocar el passat mes de maig.

Els ajuts han constat de tres línies, destinades al foment de diferents àmbits de treball. Per un costat, el de la creació i establiment d’empreses a la ciutat de Reus. També s’ha intentat fomentar el manteniment d’un establiment o negoci a través d’un traspàs perquè aquella activitat no es perdés. 

Per últim, un altre objectiu d’aquests ajuts ha estat el de la millora en les instal·lacions d’empreses i/o negocis ja existents a Reus. La primera i la tercera han estat les línies més sol·licitades, amb 19 i 16 empreses sol·licitants, mentre que la segona línia ha beneficiat a 6 empreses.

Perfil divers
El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza, ha destacat «el perfil divers de les empreses, tant pel que fa als sectors productius com en relació a les dimensions de les mateixes, ja que els ajuts es destinen tant a petits emprenedors com a empreses consolidades de la ciutat».

Pel que fa al foment a la creació i establiment d’empreses a Reus, rebran l’ajut de 2.000 € un total de 19 empreses entre les quals destaquen, per ser especialment innovadores, Anem al Gra (un establiment de venda de fruits secs, espècies, i complements alimentaris a granel ubicat a l’avinguda Prat de la Riba), Blaugap (botiga de roba orgànica, al carrer Vilaplana) i Doit Sistemas Multisectoriales (empresa tecnològica dedicada a l’estimulació multisensorial ubicada al carrer de Lepant).

Evitar el traspàs
La línia 2 d’aquests ajuts otorgats per l’Ajuntament de Reus, dedicada al manteniment d’un establiment o negoci a través d’un traspàs ha estat sol·licitada i aprovada per a un total de vuit empreses, totes elles dedicades al sector restauració i alimentació, que en els darrers anys ha experimentat un autèntic ‘boom’ a la capital del Baix Camp. Aqui trobariem exemples com el del restaurant Bolet, ubicat al polígon AgroReus.

Per últim, en el cas de la línia 3, de foment a la millora en les instal·lacions d’empreses i/o negocis ja existents a la capital del Baix Camp, 17 empreses de la ciutat han rebut aquest ajut. 

En aquest cas trobem sectors molt diversos (des d’empreses dedicades a l’oci nocturn fins a la consultoria ambiental), i destaquen empreses consolidades en els seus negocis com Hidrotuït o Copy Valls.

Comentarios
Multimedia Diari