Más de Reus

Reus Cultura

L'Ajuntament de Reus es reunirà amb les entitats per replantejar la festa de les Barraques

Es vol posar en marxa un procés participatiu per canviar el model actual o debatre sobre l´apartat musical de cara al Sant Pere 2017

Redacció

Whatsapp
Imatge d´arxiu de l´actuació que el grup Obrint Pas va oferir al Parc de la Festa l´any 2013.  Foto: Barraques

Imatge d´arxiu de l´actuació que el grup Obrint Pas va oferir al Parc de la Festa l´any 2013. Foto: Barraques

L’Ajuntament de Reus ha convocat una reunió oberta amb tota la ciutadania i les entitats de la ciutat que desitgin assistir-hi per replantejar l’actual model de la festa de les Barraques de Festa Major. La trobada serà aquest dilluns dia 16 (20h) al Centre Cívic del Carme i els interessats només han de confirmar la seva participació a través del correu electrònic suport.festes@reus.cat. D’aquesta forma es tira endavant la notícia avançada pel Diari el passat mes de novembre sobre la intenció de l’Ajuntament de «detectar possibles mancances i generar propostes de millora, preveure com ha d’evolucionar l’acutal model, valorar la programació musical i recollir totes les propostes de cara al Sant Pere d’enguany».

Tal com ja va explicar la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, la voluntat de l’Ajuntament és incidir en la necessitat d’aplicar millores per potenciar un oci responsable i segur per a tothom arran dels conflictes apareguts en les darreres edicions. Els canvis que, finalment, s’acabin aplicant no haurien de modificar l’actual model organitzatiu.

Les Barraques de Festa Major s’han convertit en l’acte més multitudinari i en la principal oferta musical i popular de les festes. L’augment exponencial d’assistents també ha anat acompanyat d’una major participació de les entitats i de l’aportació que realitza l’Ajuntament per a la seva celebració.

En aquests darrers anys, l’IMAC ha destinat un pressupost d’entre 80.000 a 90.000 euros, aproximadament, dels quals la part dedicada a la contractació dels grups musicals està gestionada per la Coordinadora de Barraques.

Temas

  • REUS

Lea También