L'Ajuntament de Reus, obligat a prorrogar el contracte de la brossa

La CUP critica que s’hagi fet una mala planificació de la renovació de la concessió i denuncia que l’alcalde Pellicer «faci un regal de Nadal a l’empresa concessionària», FCC, que es podria enfilar fins als cinc milions d’euros

23 noviembre 2018 09:46 | Actualizado a 23 noviembre 2018 09:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El contracte del servei de recollida d’escombraries i neteja viària s’exhaureix aquest 31 de desembre. Segons fonts municipals, no hi ha marge administratiu per convocar un concurs públic i per tant, el Ple de Reus haurà d’aprovar, durant el mes vinent, una pròrroga de l’actual contracte amb Fomento de Construcciones y Contratas (FCC).

La CUP ja s’ha posat les mans al cap i denuncia que la pròrroga representarà «regalar» diners públics «a una empresa de l’Íbex 35» en contra dels interessos de la ciutadania. Marta Llorenç, portaveu dels independentistes i candidata de la formació a les eleccions municipals del mes de maig, assegura que «es fa evident la manca de planificació del Govern que anem denunciant des de la CUP». Per Llorenç, que, coneixent que el contracte s’acaba el 31 de desembre, no s’hagi buscat la manera per evitar la pròrroga «és un regal de Nadal que Pellicer fa a FCC».
Segons denuncia la portaveu de la CUP, «la pròrroga no garanteix la millor qualitat en el servei», i fins i tot alerta de possibles acomiadaments a la plantilla. I és que, segons expliquen des de la CUP, «els vehicles ja estan amortitzats», la qual cosa suposarà que l’Ajuntament s’haurà de fer càrrec de les despeses de manteniment. 

Llorenç assegura que «el Govern hauria de valorar –i hauria hagut de valorar amb previsió– què pot suposar el manteniment dels vehicles amortitzats durant els pròxims mesos». I es pregunta: «El Govern ha valorat quin increment econòmic pot tenir qualsevol avaria en la maquinària o els vehicles?»

Informe extern de 100.000 euros
Als temors per la qualitat del servei des del moment en què entri en vigor la pròrroga i fins que s’aprovi el nou contracte, la CUP hi suma la indignació pel fet que s’ha contractat una empresa externa per elaborar un informe que orienti la redacció del plec de clàusules del futur contracte. Llorens assegura que «el Govern mostra poca responsabilitat amb l’externalització d’unes tasques que perfectament haguessin pogut fer les responsables tècniques d’aquest ajuntament», i que, a parer seu, hauria permès al consistori estalviar els 100.000 euros que ha costat l’informe extern.

La CUP critica que «el dia d’avui el Ple hagi de posicionar-se davant l’escenari d’una pròrroga i no negociar un nou plec de clàusules, el que hauríem d’estar fent els grups municipals».

Uns grups que no se salven de les crítiques de la formació independentista: «No hi ha hagut cap crítica per part de la resta de formacions», assegura Llorens.

Per la seva banda, fonts del Govern municipal consultades pel Diari, asseguren que el plec de clàusules ja està redactat i que en els pròxims dies es convocarà a les formacions de l’oposició per iniciar les negociacions pertinents que han de conduir a la seva aprovació.

Les mateixes fonts asseguren que per la redacció de les clàusules s’ha primat la millora de la maquinària i els vehicles, que s’ha buscat la sostenibilitat del servei mediambientalment i que es fa prevaler, també, la neteja viària.

La incògnita és si serà l’actual Govern qui signarà el nou contracte o ho farà el resultant de les eleccions del maig del 2019.

Comentarios
Multimedia Diari