L'Ajuntament de Reus recorrerà la sentència contrària a la seva adhesió a l'AMI

Ho ha fet en una de les sessions més concorregudes i tenses del mandat i amb els vots a favor del govern municipal i l'abstenció dels regidors de la CUP

19 mayo 2017 16:20 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El ple d’aquest divendres ha aprovat recórrer la sentència dictada la setmana passada pel Jutjat del Contenciós Administratiu número 1 de Tarragona que deixa sense efecte l’entrada de la ciutat a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). I ho ha fet en una de les sessions més concorregudes del mandat i amb els vots a favor del govern municipal i l’abstenció dels regidors de la CUP. Com era de preveure, les intervencions al respecte de l’adhesió del consistori a l’entitat sobiranista ha estat marcada per un debat intens i ple de retrets entre partidaris i detractors.

El portaveu de Ciutadans (C’s), Juan Carlos Sánchez, és un dels que s’ha mostrat més crític i dur amb el govern municipal a l’hora d’assegurar que la independència “no és un tema d’interès per als reusencs” i que la seva finalitat és la “d’instrumentalitzar les institucions per beneficiar-se’n”. Ell mateix també ha recordat a l’alcalde Carles Pellicer que està incomplint la moció aprovada a instàncies del seu partit perquè es rebaixés el sou mentre que “per trobar diners per l’AMI no hi ha hagut cap problema”. En una línia similar s’ha expressat el portaveu del PP, Sebastià Domènech, que ha acusat al govern de Pellicer de voler dividir a la ciutadania quan “no tots els reusencs són independentistes i no tots volen que es paguin les despeses de l’AMI amb els seus impostos”. Des de les files socialistes han reiterat la seva negativa a adherir-se a l’associació sobiranista i que revocaven presentar el recurs.

El debat ha estat marcat en tot moment per la vessant més política del que comporta la presentació del recurs d’apel·lació davant del Contenciós Administratiu de Tarragona. De fet, tant el govern municipal com els cupaires han acusat a C’s de presentar el recurs per fins polítics. Només el regidor d’Hisenda, Joaquim Enrech, ha entrat al detall del fonament jurídic recordant que l’AMI és una entitat legalment constituïda i que la sentència del jutge “vulnera l’autonomia municipal de poder associar-se amb altres entitats”.

Enrech també ha declarat que “tenim un informe del secretari municipal que insta a l’Ajuntament a interposar el recurs” i ha llançat dures crítiques a la posició dels regidors de C’s. Sobretot perquè “vostès van presentar el recurs a títol personal. Per tant han fet prevaldre la seva condició de regidors per defensar un tema personal quan les dues qüestions no s’haurien de separar”. Unes paraules que han causat un gran malestar als membres del partit unionista i que ha estat resposta amb aplaudiments del públic assistents amb pancartes de ‘NO a l’AMI’.

'És un dret que avala la Constitució que tant defensen'

Per part del govern municipal s’ha manifestat també el regidor d’Ara Reus, Dani Rubio, assegurant que “la justícia ha de garantir que totes les parts tinguin dret a defensar-se, i vostès sembla que vulguin que no ens defensem quan és un dret que avala la Constitució que tant defensen”.

La portaveu d’ERC, Noemí Llauradó, també s’ha mostrat molt crítica amb el discurs de Ciutadans i populars hi ha lamentat la coincidència de la sentència dictada pel Contenciós Administratiu de Tarragona amb el judici del 9N i l’embargament dels comptes de l’Òmnium. “Si no els agrada els resultats dels plens i de les eleccions treballin per canviar les majories, però no les judicialitzin”, ha etzibat davant dels forts aplaudiments dels membres de les entitats sobiranistes presents a la sessió.

 

Comentarios
Multimedia Diari