Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus Energia

L’Ajuntament de Reus s’abastirà amb energies renovables

Tant els edificis municipals com l’enllumenat públic de la ciutat funcionaran al llarg d’aquest any únicament amb energia verda

REDACCIÓ

Whatsapp
Instal·lació municipal de plaques fotovoltaiques. FOTO: CEDIDA

Instal·lació municipal de plaques fotovoltaiques. FOTO: CEDIDA

L’Ajuntament de Reus s’abastirà exclusivament amb energies renovables. Al llarg d’aquest 2020 també es preveu que tant els edificis municipals com l’enllumenat públic funcionin amb energia verda.

El consistori ha certificat amb l’empresa que té contractat el subministrament elèctric que el 100% de l’energia que consumirà el 2020 procedeix exclusivament de fonts renovables.

Amb aquest canvi l’Ajuntament de Reus eliminarà l’impacte mediambiental que fins ara generava amb el consum elèctric, amb un estalvi d’emissions de CO2 del 100%. Es calcula que l’Ajuntament va emetre durant l’any 2019 unes 3600 tones de CO2 a través del consum elèctric. Aquest 2020, gràcies al certificat d’origen renovable, es produiran 0 emissions.

Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, afirma que «l’Ajuntament de Reus està compromès amb la lluita contra el canvi climàtic, i volem contribuir a reduir l’empremta mediambiental i les emissions de CO2 amb una aposta per l’energia verda, que ni emet gasos contaminants, ni ofereix problemes de salut».

En el mateix sentit, l’Ajuntament ha fet balanç de l’energia renovable que genera a través les instal·lacions d’energia fotovoltaica municipals. Actualment està generant l’energia suficient per abastir més de 100 llars gràcies a les 7 instal·lacions ubicades a diversos punts de la ciutat amb plaques per a l’obtenció de llum solar, una font d’energia que a més de ser renovable és inesgotable i no contaminant. Igualment, el consistori treballa per ampliar el nombre d’aquestes instal·lacions fotovoltaiques municipals i paral·lelament es treballa la creació del Pla Reus Energia, que englobi totes aquelles iniciatives municipals vinculades al sector energètic i renovable i també en l’actualització del Pla d’Acció d’Energia Sostenible, que estableixi indicadors i mesures per un seguiment continuat.

Temas

Comentarios

Lea También