L’Ajuntament de l’Aleixar i Coselva volen comprar els béns de la Cooperativa

La Cooperativa estudia portar al jutge els titulars de préstecs “sospitosos” perquè investigui si hi ha responsabilitats penals

28 noviembre 2018 19:01 | Actualizado a 28 noviembre 2018 19:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de l’Aleixar i Coselva valoren comprar béns immobles de la Cooperativa, que té un forat econòmic d’uns 4,5 milions d’euros. L’alcalde ha confirmat que el consistori ha presentat una oferta de 120.000 euros per a les oficines.

D’altra banda, Coselva considera oferir-ne uns 400.000 –una xifra que encara s’ha de perfilar- pel magatzem i l’agrobotiga. D’altra banda, la Cooperativa estudia posar en coneixement del jutjat número 3 de Reus els casos de titulars de préstecs “sospitosos” perquè investigui si han incorregut en responsabilitats penals.

Segons ha explicat l’advocat que ha contractat la Cooperativa, Rodrigo Fernández, són préstecs que consideren “estranys” i creuen que la seva concessió podria implicar que el beneficiari hagués comés un delicte.

N’hi ha que són “descoberts que superen els 200.000 euros”, segons Fernández. Des que es va detectar el forat econòmic, de 4,5 MEUR, alguns deutors han regularitzat els préstecs, alguns dels quals no s’havien reclamat mai abans. En un cas, la Cooperativa va denunciar el prestatari que devia 300.000 euros i que s’hauria negat a retornar els diners.

Compra d'immobles

El gerent de Coselva, Pere Ferré, ha explicat que la compra dels béns de la Cooperativa de l’Aleixar es podria fer efectiva a partir d’una línia d’ajuts del pla de competitivitat d’Agricultura. Coselva hi destinaria la totalitat, uns 400.000 euros, perquè la Cooperativa de l’Aleixar pugui tornar el màxim de diners als creditors, segons Ferré. “És una situació malaurada que ha viscut l’Aleixar i esperem que així la situació dels productors de l’Aleixar es pugui suavitzar”, ha afegit.

La compra dels béns immobles s’hauria de fer abans del febrer, quan acaba la situació de preconcurs de la Cooperativa. La venda dels béns immobles haurà de ser aprovada per una assemblea de socis per la qual encara no hi ha data. La següent programada és la de dimarts 4, quan es nomenarà un nou auditor.

Vídeo: Cassolada contra la llibertat de l'exdirectora de la Cooperativa de l'Aleixar

Desenes d'afectats per la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa Agrícola de l'Aleixar van protagonitzar ahir una mobilització d'indignació per l'alliberament, el dilluns passat, de Maria Àngels Salvat, l'exdirectora financera de l'entitat, que fins dilluns estava en presó preventiva. El d'ahir va ser el segon dia de manifestacions.

Comentarios
Multimedia Diari