L’Ajuntament millora camins del terme per valor de 100.000 euros

Les accions adjudicades a J. Morell inclouen el camí de les Senalletes, el de Monterols i el de l’Institut Pere Mata, entre altres

29 agosto 2017 11:39 | Actualizado a 29 agosto 2017 11:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

ntervencions per circular amb més comoditat i seguretat per vials de la ciutat. Aquest és l’objectiu dels treballs que ha engegat la regidoria de Medi Ambient  aquest mes d’agost. Aquestes adequacions faran que els espais intervinguts guanyin capacitat de drenatge davant possibles acumulacions d’aigua. També es duran a terme tasques de millora a alguns camins pavimentats per millorar-ne el ferm, un projecte que s’emmarca dins el contracte de treballs d’arranjament ordinari de camins del terme municipal de Reus i neteja subsidiària de solars, adjudicat a l’empresa J. Morell per un import anual de 100.000 euros.

Entre les accions que es troben en procés d’execució hi ha el camí de les Senalletes, on es durà a terme una millora del ferm amb aportacions de terres externes i compactació i condicionament del drenatge longitudinal del camí. Al camí de Monterols  també se li millorarà el ferm  i condicionament del drenatge existent. 

Es realitzaran noves pavimentacions a les zones del Camí de Blancafort, el primer tram del camí del Mig i un tram del camí del Roquis a l'alçada del polígon Agro-Reus

Al camí de l’Institut Pere Mata es renovarà el ferm amb aportacions de terra externa i compactació i retirada de terres de sota del pont de la via del tren a la zona de connexió amb el barri Gaudí, la zona del final de l’avinguda de Saragossa. En el cas del camí de la Barraqueta, es preveu fer una retirada de terres de sota el pont de la via del tren per a la millora del pas i de drenatge. Al camí de les Puntes hi haurà una millora del drenatge existent. De fet, la intervenció consistirà en el manteniment del desarenador existent entre la riera de la Quadra i el pont de la C-14 i la modificació del solament amb la retirada del formigó existent i la disposició de pedra gruixuda per tal de millorar el drenatge de la infraestructura. 

Les accions de millora d’aquest drenatge juntament amb el tub de desaiguament del camí de les Puntes es van realitzar tres anys enrere i s’ha conseguit evitar que les aigües procedents tant de la riera com de la infraestructura de drenatge de la C-14 inundessin el pont de la C-14, de manera que s’ha evitat que el camí quedi inutilitzat en període de pluges. Amb aquesta mesura es procura evitar l’entollament de les aigües en el desarenador i millorar-ne la filtració cap al subsòl. 

Les inversions previstes per al 2017 quant a l'arranjament de camins és de 58.000 euros

Amb tot, quant a les inversions previstes per a aquest 2017 sobre la millora de camins deteriorats, hi ha  58.000  euros disponibles amb els quals es realitzaran noves pavimentacions en els casos del camí de Blancafort, el primer tram del camí del Mig i un tram del camí del Roquís a l’altura del polígon Agro-Reus. Tot plegat, està previst executar-se al mes d’octubre.

Millora de paviments al setembre

El regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, va explicar que  «a principis de setembre està previst que s’iniciïn els treballs per reparar el paviment malmès en diferents punts d’alguns camins del terme; en concret al camí de la Pedra Estela, al camí del Mas del Blasi, als laterals de la variant de la carretera C-14 i al camí de la Canonja a Vila-seca». 

La brigada de manteniment s’encarregarà de reparar camins de l’empresa FCC. El pres-supost és assumit dins el contracte establert entre l’Ajuntament i aquesta companyia.

 

Comentarios
Multimedia Diari