L’Albiol enllestirà enguany el refugi després de tretze anys d’obres

L’Ajuntament invertirà més de 200.000 €, amb el 90% finançat per la Diputació de Tarragona

12 marzo 2018 11:14 | Actualizado a 12 marzo 2018 11:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de l’Albiol ja té en marxa el procediment de contractació de l’última fase de les obres de construcció i adequació del refugi del municipi amb l’objectiu de finalitzar les obres iniciades fa tretze anys. Així, el ple extraordinari celebrat el passat 2 de març va aprovar, amb els quatre vots de l’equip de govern actual (PDeCAT i PSC-CP) i l’abstenció de dos regidors de l’oposició (ERC-Moviment d’Esquerres), la contractació de la part corresponent a la instal·lació del sistema de calefacció i de la cuina del refugi, amb un pressupost de 85.000 € (IVA inclòs).

A aquesta partida s’han de sumar uns altres 115.000 € previstos al pressupost per l’adequació final de l’edifici i de l’exterior, de manera que aquest 2018 l’Ajuntament invertirà més de 200.000 €, el 90% dels quals són finançats pel Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona.

Amb aquesta important embranzida, l’equip de govern municipal de l’Albiol vol acabar definitivament enguany un projecte que es va iniciar l’any 2005 i que ha passat per moments de total paràlisi, la qual cosa també va obligar l’any 2016 a fer reparacions en la teulada i a arranjar altres desperfectes en l’edifici causats per robatoris i per falta d’ús. Durant el 2017, a més, es va fer la fusteria interior del refugi, així com els lavabos i les dutxes. 

Paral·lelament, també s’ha hagut de completar el projecte inicial per poder finalitzar el refugi, ja que el projecte inicial no definia com havia de ser el sistema de calefacció ni els serveis ni l’equipament de la cuina, entre altres aspectes. 

D’altra banda, i mentre es porta a terme la finalització de les obres durant aquest 2018, l’Ajuntament del municipi estudiarà el sistema de gestió i explotació del refugi per determinar si, finalment, fa una gestió directa o si inicia un procediment de concessió administrativa. El refugi de l’Albiol tindrà una seixantena de places en habitacions de sis i quatre llits i un menjador amb una capacitat similar. 

Comentarios
Multimedia Diari