Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’Albiol es protegeix per frenar les destrosses dels porcs senglars

L’Ajuntament redueix el perímetre de seguretat per caçar davant les queixes del veïns

Francesc Gras

Whatsapp
Lídia Guerrero, Ronald Boyd i Joaquim Vidal, conversant sobre la problemàtica del porc senglar. FOTO: F. Acidres

Lídia Guerrero, Ronald Boyd i Joaquim Vidal, conversant sobre la problemàtica del porc senglar. FOTO: F. Acidres

Ronald Boyd viu des de fa anys en una gran finca a les Masies Catalanes que també té habilitada com a destí turístic. Darrerament, però, s’ha trobat amb uns veïns inesperats que li estan causant molts maldecaps. Es tracta dels porcs senglars. Uns animals, explica, que ronden cada dia per les seves terres provocant greus destrosses i alimentant-se de tot el que troben. Són tan nombrosos, assegura Boyd, que més d’una vegada se’ls ha trobat just davant de casa tot i les mesures de seguretat que té instal·lades. 

El seu cas no és únic en aquesta urbanització de L’Albiol. L’alcaldessa del municipi, Lídia Guerrero, explica que són molts els veïns que es queixen dels problemes que genera el porc senglar. Fins i tot, s’ha convertit en alguna cosa habitual veure’ls passejar pels carrers de la zona.

Per tal de buscar una solució davant l’important augment de porcs senglars, l’Ajuntament del poble ha aprovat, recentment en ple municipal, una important reducció del perímetre de seguretat per caçar. «Amb la normativa d’abans, els caçadors tenien prohibir caçar a menys de 400 metres de distància dels nuclis habitants. El que hem fet ha estat reduir la distància fins, aproximadament, els 150 metres», declara l’alcaldessa respecte a una petició que li feien els mateixos veïns cansats de veure les seves collites malmeses.

En aquest sentit, destaca que estan treballant per buscar el millor equilibri possible, també, per la seva protecció i la d’altres espècies. No s’ha de perdre de vista que les Masies Catalanes es troba en un paratge muntanyós i natural.

La tanca elèctrica que Ronald ha instal·lat just davant de casa seva no li serveix per espantar els senglars. FOTO: F. A.


Societats de caçadors

El president de la Federació de Caça de Tarragona, Joaquim Vidal, també considera molt encertada la mesura i descarta que representi un perill pels residents de la zona. Sobretot perquè els caçadors, com és el cas de L’Albiol, actuen en grup i formen una entitat que compleix amb totes les normatives legals. Una d’elles, per exemple, és que mai cacen apuntant en direcció a les cases. 

El problema, subratlla, «són els furtius o les persones que cacen soles». Davant d’aquests comportaments aconsella trucar immediatament als Mossos d’Esquadra. Més enllà de l’aspecte legal, també destaca els beneficis que la caça aporta per evitar casos de superpoblació de porcs senglars.

Temas

Comentarios

Lea También