L’Aleixar llogarà a Coselva el magatzem de la cooperativa

Els socis de l’entitat de la Selva han donat el vistiplau, i els productors podran utilitzar les instal·lacions amb total normalitat

01 marzo 2019 08:41 | Actualizado a 04 marzo 2019 20:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els socis de Coselva, la cooperativa de la Selva del Camp, han donat el vistiplau per procedir al lloguer dels magatzems de la cooperativa de l’Aleixar, actualment propietat de l’Ajuntament d’aquest municipi. Aquest és l’acord al qual van arribar, la setmana passada, l’Ajuntament de l’Aleixar, el Consell Rector de la cooperativa de l’Aleixar i Coselva en una reunió celebrada la setmana passada. 

Les diferents parts estaven d’acord en el fet que la millor opció per donar una sortida als magatzems de la cooperativa, quatre mesos després que la secció de crèdit fes fallida amb un forat de 4,5 milions, era que l’ajuntament llogués les instal·lacions a la cooperativa de la Selva i, així, donar una sortida agrícola a l’equipament i, alhora, els usuaris podrien fer ús de les instal·lacions amb normalitat. 

Per tirar endavant aquesta opció, però, calia que els socis de Coselva ho aprovessin, un pas que just es va donar divendres de la setmana passada en una reunió, segons fonts consultades pel Diari. Ara, amb el vistiplau definitiu, el següent pas és que l’Ajuntament de l’Aleixar estudiï com fer efectiu el lloguer, segons explica el seu alcalde, Toni Abelló.

Va ser a finals de gener que el consistori va comprar les oficines i el magatzem de la cooperativa per 324.604 euros, una operació que va permetre que es pogués transferir als afectats un 10% dels diners perduts. Un cop realitzada aquesta operació, però, l’Ajuntament es va plantejar el futur del magatzem, amb tres opcions: que els cooperativistes es constituïssin en societat agrícola per continuar l’activitat, l’Ajuntament es quedés amb les instal·lacions, o que es lloguessin a Coselva i els productors poguessin fer ús habitual de l’equipament, opció que, finalment, ha estat la més plausible.

Comentarios
Multimedia Diari