L’Aleixar segueix exigint justícia dos anys després

Un centenar de persones reclamen agilitat judicial davant la fallida de la Cooperativa i denuncien que només han recuperat un 10% de les pèrdues

03 octubre 2020 17:00 | Actualizado a 03 octubre 2020 18:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El dos d’octubre de 2018, els socis i sòcies de la Cooperativa de l’Aleixar van conèixer que l’entitat estava en fallida i s’havien perdut tots els diners. Aquest fet tenir una gran repercussió tant en l’àmbit econòmic com social, ja que va afectar a més de 200 persones del municipi (un 23% de la població, segons afirmen els afectats). Avui en dia, els afectats pel tancament només han pogut recuperar un 10,28% de tot allò que havien perdut.

Per aquest motiu, dos anys després un centenar de persones es van concentrar a la plaça de la Vila d’aquest municipi del Baix Camp, on van reclamar agilitat jurídica i exigiren recuperar els diners perduts, recordant que, la fallida de la Cooperativa va ser fruit «d’una mala gestió i administració presumptament atribuïble a la dins aleshores gerent de l’entitat Maria dels Àngels Salvat Llauradó».

Els manifestants lluïen cartells amb el clam «volem justícia» i «volem els nostres diners», així com amb dibuixos d’una rata i reclamaren que «la justícia sigui més àgil, que els presumptes culpables siguin castigats amb la màxima severitat, que es persegueixi judicialment fins al final a tots els prestataris que encara no han pagat i que es demanin responsabilitats econòmiques i personals a totes les persones i entitats que hagin perjudicat amb les seves actuacions a la Cooperativa de l’Aleixar i als seus socis i dipositants».

Acció del consistori

Diversos regidors i regidores de l’Ajuntament, encapçalats per l’alcalde de l’Aleixar, Toni Abelló, van ser presents en la concentració, com a mostra de suport dels reclams dels veïns. De fet, la recuperació d’una part dels diners es va aconseguir gràcies a la compra que va fer l’Ajuntament de l’Aleixar de les oficines i el magatzem de la Cooperativa, el gener de 2019, per 324.604 euros. Amb aquesta operació, el consistori va aconseguir mantenir el patrimoni de l’entitat per al municipi, a més d’ajudar les persones afectades a recuperar una part dels seus diners.

Actualment, el magatzem està llogat a la Coselva (la cooperativa de la Selva del Camp), que manté en funcionament l’Agrobotiga a l’Aleixar.

Comentarios
Multimedia Diari