L’Escola de Cinema de Reus celebra els 5 anys amb projeccions a la gran pantalla

Els Cinemes Axion de la Fira CC van acollir ahir un acte commemoratiu amb projeccion

01 febrero 2019 09:57 | Actualizado a 08 febrero 2019 08:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Escola de Cinema de Reus (ECIR) va celebrar ahir, dijous, el seu cinquè aniversari amb una gran cua de gent a l’entrada dels Cinemes Axion de la Fira Centre Comercial. Aquesta va ser la ubicació escollida per resumir un lustre «ple d’esforç i molta feina», segons paraules del fundador de l’ECIR, Daniel Villanueva. «Aquest vespre es pot resumir el nostre aniversari amb moltes paraules i agraïments, però la millor manera és deixant-vos veure quins treballs han passat per la casa», va dir en el seu discurs el també director de l’ECIR, Daniel Villanueva. 
La cita va tenir com a objectiu recordar els orígens de l’escola, però també va tenir cabuda per veure a la gran pantalla molts dels curtmetratges que s’hi han creat. Entre el centenar llarg d’assistents, a banda d’autoritats i representants de partits polítics de la ciutat, hi va haver molts alumnes i exalumnes. 

Òperes primes

«Moltes de les peces incloses a la programació d’avui (ahir per al lector) començaran a presentar-se a festivals de cinema i, moltes també es tracten d’òperes primes que s’han enfrontat al seu primer rodatge», va afegir Villanueva. Així doncs, durant l’acte commemoratiu, s’hi van poder veure curts com ara Recoge tus cosas, Llanto i Basuras, entre altres. Va tractar-se d’una trobada d’allò més didàctica, perquè a l’acabament de cada curtmetratge, Villanueva va cridar a cadascun dels directors de les peces projectades. Jordi Oliver, director del curtmetratge Recoge tus cosas, va ser un d’ells. «És impressionant poder veure el teu treball a pantalla gran. Veus moltes coses, perquè ho has viscut des de dins», va reconèixer Oliver. 

Per la seva banda, José Gil, director de Llanto, va descriure el seu procés de rodatge de forma molt senzilla. «Vaig voler ser molt senzill i vaig aprofitar casa meva per rodar», va dir Gil. A més a més, Villanueva va aportar que «sobre el paper tot pot encaixar, però davant la càmera tot esdevé un repte». 

Comentarios
Multimedia Diari