L’INS Domènech i Montaner organitza un intercanvi de llibres per Sant Jordi

La iniciativa, impulsada pels alumnes del projecte d’Itineraris Formatius Específics, busca donar una segona vida als exemplars

12 abril 2018 06:17 | Actualizado a 12 abril 2018 08:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Institut Lluís Domènech i Montaner organitzarà el pròxim 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi, una jornada d’intercanvi de llibres per celebrar la festivitat «d’una manera diferent i sostenible».

«La iniciativa, que està oberta a tot el centre, l’organitzen els estudiants del curs de vendes i atenció al públic del projecte pilot d’Itineraris Formatius Específics (IFE) i és el primer any que se celebra. De la mateixa manera que des de l’institut es treballen diferents projectes de reciclatge i cura del medi ambient, amb l’intercanvi de llibres el que pretenem és fer una aportació més en aquest sentit i no gastar més recursos», explica la tutora dels alumnes de l’IFE, Maite Pàmies.

La professora també destaca que amb aquesta iniciativa el que també pretenem és que «que els alumnes tinguin més oportunitats d’accedir a altres llibres i poder triar entre diferents exemplars».En els últims dies els professors i personal del centre ja han fet els seus donatius. «La veritat és que ens han portat molts més llibres dels que esperàvem quan ens vam platejar realitzar la jornada», assegura la tutora del centre. Entre els exemplars hi ha llibres de literatura juvenil, educatius, novel·les, etc. 

De fet, els estudiants de l’IFE, estan en ple procés de selecció de les obres que es posaran a disposició de la comunitat educativa el dia de l’activitat. «Estem realitzant el procés de classificació per poder escollir els que estan en més bon estat de conservació, tot i que la majoria estan perfectes i són llibres d’edicions molt recents», confirma Maite Pàmies.

Per poder realitzar l’intercanvi, s’entrega als alumnes i professors que han aportat exemplars un val per poder-lo bescanviar el dia de Sant Jordi a la parada on s’exposarà el fons literari, durant tot el matí, de 8.30 a 14 hores.

Donacions a altres entitats
Als llibres que quedin després de fer els intercanvis corresponents  el pròxim 23 d’abril també se’ls donarà una nova oportunitat en altres entitats de la ciutat. «Una part dels exemplars es quedaran com a fons de la biblioteca del centre si es consideren adequats», detalla la professora de l’Institut Lluís Domènech i Montaner. 

La resta de llibres seran donats a altres entitats de Reus. «D’una banda entregarem un lot al punt d’intercanvi de llibres permanent que hi ha al Centre Cívic del Barri Gaudí, i un altre lot, de llibres infantils, el farem arribar a la Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella», conclou la tutora.

El projecte. Itineraris Formatius Específics

L’INS Domènech i Montaner és un dels centres de tot Catalunya on es porta a terme el projecte d’Itineraris Formatius Específics (IFE) per a alumnes amb necessitats educatives especials associades a discapacitat intel·lectual lleu o moderada. L’objectiu és acompanyar els alumnes en la transició cap al món laboral.

Comentarios
Multimedia Diari