L’Institut Baix Camp de Reus s’amplia amb dues noves aules

El centre també millorarà l’entrada del centre educatiu coincidint amb el seu 90è aniversari. La previsió és que les obres, amb un pressupost de 219.413€, acabin el mes de desembre

14 octubre 2019 16:10 | Actualizado a 20 octubre 2019 13:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Institut Baix Camp està en obres. L’objectiu és reformar el vestíbul d’accés principal al centre educatiu, al carrer Jacint Barrau, i ampliar l’edifici amb dues noves aules, que estaran ubicades just sobre del vestíbul. Els treballs van començar fa uns mesos, amb previsió que estiguin totalment finalitzats el proper mes de desembre, segons expliquen fonts del Departament d’Educació. Durant aquest temps, els alumnes entren al centre a través d’un nou accés provisional, pel carrer Vapor Vell.

Des de l’exterior, ja es visualitzen les noves aules. De fet, el reforç de la fonamentació i l’estructura ja han finalitzat i, ara, els treballs se centren en els acabats, els tancaments i les instal·lacions, segons s’afegeix des del Departament d’Educació. El projecte s’inclou com a obres de reforma i millora (RAM) 2019 i el pressupost total d’execució és de 219.413,76€ (IVA inclòs).

En concret, els treballs es basen en l’ampliació del vestíbul, canviant el tancament actual fent-lo nou i desplaçant-lo fins al límit del porxo actual. No obstant això, la part més important del projecte és la nova estructura construïda sobre el porxo i que és on estaran ubicades les dues noves aules, construïdes a base de xapa i llosa armada i tancades, per la façana, amb maó ceràmic.

A més, també s’aprofiten els treballs per substituir les portes d’alumini d’accés al pati posterior i es dotarà l’accés del carrer Jacint Barrau d’una plataforma elevadora, que es col·locarà en substitució d’una part de les actuals escales d’accés. Amb aquestes obres, l’institut vol millorar, d’una banda, l’accés a l’edifici i, a més, ampliar els espais educatius.

90 anys del centre

Els treballs de reforma s’estan fent, tot just, coincidint amb el 90è aniversari de l’Institut Baix Camp, antiga Escola del Treball. El centre, que es va ubicar en l’edifici que havia ocupat una antiga fàbrica sedera, va néixer el curs 1929-1930, tot formant en oficis de diferents branques professionals. Entre les etapes i evolució que ha patit el centre, destaca la introducció de l’educació secundària obligatòria i el batxillerat, ara fa 20 anys. Aquest curs, dins del 90è aniversari, l’institut va inaugurar el curs escolar el passat 7 d’octubre, de la mà dels caps dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura, Jordi Agràs.

Comentarios
Multimedia Diari