L’Institut Pere Virgili rep prop d’un milió d’euros per fer recerca

Els projectes són de l’àmbit de la nutrició i metabolisme i neurociències i salut mental

23 julio 2018 17:54 | Actualizado a 26 julio 2018 11:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) ha rebut 996.322 euros provinents de la institució finançadora Instituto de Salud Carlos III (Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades), en resolució provisional.

Són 7 els projectes de recerca que rebran el finançament FIS. Aquests s’emmarquen en els àmbits de recerca de nutrició i metabolisme i neurociències i salut mental.

Tenen una durada de 3 anys. En aquesta línia, l’IISPV continua treballant per assolir l’excel·lència en la recerca amb una taxa d’èxit del 39% en projectes concedits en resolució provisional.

Recerques finançades

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, a través del Grup de recerca en oftalmologia i d’ITAKA - Tecnologies Intel·ligents per a la Gestió Avançada del Coneixement, ha rebut finançament per la recerca Aplicación en una población real y evaluación del sistema de ayuda al cribado de retinopatía diabética, incorporando un sistema de lectura automática de imágenes.

Així mateix, el Centre de Recerca Biomèdica de Reus ha rebut suport econòmic per la investigació Mecanismos moleculares y marcadores biológicos de los procesos metabólicos y epigenéticos que resultan del tratamiento de la obesidad.

D’altra banda, dos projectes de l’Institut Pere Mata també es beneficiaran de l’ajut econòmic: Implicación del ADN mitocondrial en las psicosis tempranas: relación con el riesgo de enfermedad, estrés, rendimiento cognitivo, sintomatología clínica y síndrome metabólico impulsat pel grup de Neurociència Aplicada, que també lidera la recerca Obtención de un algoritmo de diagnóstico para el trastorno bipolar con máquinas de aprendizaje utilizando datos de neuroimagen estructural, variantes epigenéticas y función cognitiva. 

El Grup de Recerca en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (DIAMET) de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII lidera els estudis Eje Succinato/SUCNR1 en la diabetes gestacional: Implicación de la inflamación en la función placentaria y su repercusión en el feto i El tejido adiposo perilesional (creeping fat) como elemento inmunomodulador de la disbiosis intestinal en la enfermedad de Crohn.

Per últim, la unitat de recerca en pediatria, nutrició i desenvolupament humà de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII també rebrà finançament per la recerca Efecto de una intervención motivacional sobre la microbiota intestinal y los Componentes del síndrome metabólico en una población obesa pediátrica: MICROBEkids.

Pel que fa a la contractació de personal, a Margarita Terrón, del Grup de Recerca en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (DIAMET), se li ha concedit el Contracte Rio Hortega emmarcat en el programa estatal de promoció del talent i la seva empleabilitat.

Comentarios
Multimedia Diari