L’Oficina de Turisme de Prades incrementa un 43% els visitants

Han passat 5.000 persones per les instal·lacions. Els hotels han rodat el 100% d’ocupació

22 septiembre 2020 07:10 | Actualizado a 22 septiembre 2020 07:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Més de 5.000 persones han passat per l’Oficina de Turisme de Prades aquesta temporada d’estiu, entre Sant Joan i el cap de setmana llarg de l’11 de setembre. Suposa un increment del 43% respecte a l’any anterior per aquestes dates. Juliol i la primera quinzena de setembre van ser atípiques, ja que es van duplicar les xifres de l’any passat. El perfil del visitant ha familiar, provinent de la província de Tarragona i atret per l’entorn natural. L’Ermita de l’Abellera ha limitat l’aforament, cosa que ha suposat una disminució del 30% del nombre de visitants.

El centre de visitants del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades, que va obrir les portes a l’agost, ha estat oferint observacions astronòmiques a diari i amb més d’una sessió amb aforament limitat amb grups petits. Les xifres de visitants s’han multiplicat per quatre respecte a l’any passat. Respecte a la piscina municipal, malgrat haver de dividir l’espai en parcel·les per respectar les distàncies de seguretat i haver fixat un límit d’aforament, el nombre de tiquets ha disminuït només un 29% respecte a la temporada anterior. La majoria d’establiments turístics de la vila vermella van arribar a gairebé al 100% d’ocupació el passat mes d’agost.

D’altra banda, els visitants de segona residència han allargat la seva estada i alguns s’han empadronat al municipi aprofitant l’oportunitat de teletreballar. La població de Prades acostumava a rondar els 590 habitants i ha augmentat en més d’una vintena durant el confinament.

Des de l’Ajuntament de Prades es recorda que davant d’aquesta temporada atípica, el consistori ha aplicat mesures i protocols de prevenció davant la Covid-19 per tal de ser una destinació turística segura. Així, s’han repartit mascaretes i anul·lat actes multitudinaris.

Comentarios
Multimedia Diari