L’Orfeó Reusenc aposta pel teatre professional

Fins al juny, el públic podrà gaudir de quatre obres amb actors i actrius de reconeguda trajectòria i quatre espectacles infantils

10 febrero 2020 07:00 | Actualizado a 10 febrero 2020 07:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El teatre professional serà el protagonista de la programació de l’Orfeó Reusenc d’aquest primer semestre de l’any 2020. L’entitat, que recentment ha presentat el calendari, portarà a Reus noms tan reconeguts com el del director Oriol Grau o La Companyia Sgratta. Les renovacions tècniques de l’espai escènic i la creació d’una nova programació estable són les primeres passes de l’entitat per convertir l’Orfeó en un teatre més de la ciutat.

La nova temporada s’estrenarà amb l’espectacle Tradició Oral, de Jordi Carré, el dissabte 15 de febrer a les 18 hores. Aquest serà el punt de partida dels dos grans blocs teatrals que l’entitat promourà en els pròxims mesos, fins al juny. Per una banda, es representaran quatre espectacles infantils pels més menuts i, per l’altre, el públic tindrà l’oportunitat de veure quatre obres d’actors i actrius formats en les millors escoles de teatre de Catalunya i que formen part de companyies vingudes d’arreu del territori català.

La Companyia Sgratta continuarà el cicle de teatre infantil amb la representació de Sol amb la Lluna (29 de febrer, 18 h), una obra que explicarà les divertides i alegres històries d’aquests dos protagonistes.

Mentrestant, el 8 de març a les 19 hores el públic tindrà l’oportunitat de gaudir de la companyia de teatre La Teca Teatre, que presentarà l’obra FeNYa Rai!, un muntatge de diferents esquetxos que, en clau d’humor, parla sobre la temàtica del món laboral. El mateix mes, es podrà gaudir d’El Poble de la Música (21 de març, 18 h), de la companyia Escalivada, que traslladarà l’escenari fins a un poble on tots els seus habitants toquen algun instrument musical. Protagonitzada per Jordi Carré i dirigida per Lourdes Domènech, és una obra que, de ben segur, farà despertar el costat més musical del públic.

Teatre alternatiu

La Gàrgola Produccions Teatrals encetarà el cicle de teatre alternatiu de l’Orfeó Reusenc per a un públic més adult. La companyia de Girona portarà fins a la capital del Baix Camp el seu darrer treball, Ferides (22 de març, 18 h), una obra que durà als espectadors a l’interior de la casa d’una família catalana i ensenyarà les discussions i desavinences que sorgeixen abans de celebrar-se les primeres eleccions democràtiques després del franquisme. Així mateix, l’espectacle El drac de les cireres tancarà el cicle de teatre familiar. El dissabte 4 d’abril a les 18 hores, l’artista Jordi Jubany representarà aquesta divertida funció on la princesa Coral·lina ha estat raptada per un drac malvat. El seu criat, en Periquet, intentarà salvar-la per amor.

Romeo y Julieta, una mirada distinta (26 d’abril, 18 hores) és una història d’amor entre dos joves amb Trastorn de l’Espectre Autista. Romeu té la síndrome de Tourette amb autisme i Julieta síndrome d’Asperger. L’obra dirigida per Tony Casla provocarà al públic una forta empatia amb els protagonistes plena de grans emocions.

El 17 de maig (18 h) la Companyia 8 oferirà el seu darrer treball: Dones i silenci, una obra contra la violència de gènere en la qual es retraten diferents escenes protagonitzades per dones. L’obra, dirigida per J. A. Aguado, portarà el públic a la reflexió deixant un debat obert, el qual podrà ser resolt en un teatre-foro que es durà a terme en finalitzar l’espectacle, si el públic ho demana.

La programació teatral del primer semestre de l’any finalitzarà amb la representació de Pedro y el capitán (21 de juny, 18 h). Sota la direcció d’Oriol Grau, els actors Pep Linares i Paco Romero es posaran a la pell d’un policia i el torturat en una obra plena d’intensitat i emocions.

Comentarios
Multimedia Diari