La Fira de l’Avellana de Riudoms aposta per la gastronomia

Arrenca demà i durarà tot el cap de setmana reivindicaran un any més l’ofici i el producte de la terra, amb novetats que potenciaran la restauració local i els productes de qualitat i proximitat

08 agosto 2019 09:10 | Actualizado a 09 agosto 2019 10:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El municipi de Riudoms posa en valor un any més els productes agrícoles locals i la gastronomia riudomenca a la 39a Fira de l’Avellana i la 420a Fira de Sant Llorenç, que es duran a terme a partir de demà divendres i que es perllongaran fins diumenge 11 d’agost. La gran cita, després d’haver-se realitzat la Festa Major, espera també una pila de visitants, tant de la vila com de fora d’aquesta.

El format de la fira es reformula enguany amb un objectiu doble: per una banda, el comitè organitzatiu aposta per una major promoció d’aquells productes de qualitat i de KM0 del municipi i, per l’altra, també vol demostrar el potencial que té la gastronomia riudomenca com a motor econòmic. Per materialitzar tot plegat, la implicació de restaurants locals i del teixit associatiu ha estat màxima.

De fet, molts dels restauradors prendran part activa en el desenvolupament de la fira i en crearan un producte nou, característic del municipi.

L’esdeveniment està més que consolidat i, any rere any sumen molts curiosos, gent que s’estima els productes de la terra i que vol gaudir de les activitats paral·leles. En el vessant lúdic, hi haurà activitats per a tots els públics, edats i gustos. En aquest sentit, es tornarà a comptar amb la col·laboració del Festival Minipop de Tarragona.

Activitats per a tothom

Hi haurà activitats relacionades amb jocs de taula, com les partides d’escacs de demà divendres (17h); cercaviles a càrrec dels Grallers de Riudoms (dissabte, 18h); per a la canalla amb la passejada amb ponis (dissabte, 19h) i els jocs infantils ‘Jugantots’ (dissabte, 19-22h); de menjar i divulgació gastronòmica –en el marc de l’espai Gastro Fira, que figura com a novetat–, com el showcooking del cuiner i sotsdirector de l’Hotel Monument Mas Passamaner, Salvador Gras, i del pagès Joan Crusells de Germans Crusells CB (20h); d’altres de més físiques, com ara la caminada nocturna ‘Les llàgrimes de Sant Llorenç’ (demà, 21.30h), el torneig de futbol ‘Fira de l’Avellana’ (dissabte, 18.30h), la 5a Cursa de la Dona de Riudoms en benefici de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona (diumenge, 9.30h) i la 23a Cursa Combinada de Portadors de Sacs, la 10a Cursa Femenina de Portadores de Mig Sac d’Avellanes i la 35a Cursa de Portadors de Sacs d’Avellanes (diumenge, 19.30h).

Comentarios
Multimedia Diari