La 7a edició del ‘Reus Ocult’ posa en valor els terrats

Espais Ocults tria aquests indrets, així com d’altres ubicats als afores, per parlar de la seva història. Proposen 6 visites i 4 rutes, 2 de les quals són noves, aquest cap de setmana

28 septiembre 2021 08:25 | Actualizado a 28 septiembre 2021 10:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’associació Espais Ocults torna amb la setena edició del ‘Reus Ocult’, amb el lema ‘Mires o veus’. Proposen sis visites a diferents espais i quatre rutes aquest dissabte i diumenge. Dues d’aquestes rutes són noves. Hi ha la Ruta dels Perduts, on col·labora BiciCamp, on es recorreran indrets «oblidats» i la Ruta Tocats del Terrat, que «donarà protagonisme als terrats de la ciutat, gaudirem d’una vista aèria des d’aquestes localitzacions diferents», va indicar el president de l’entitat, Eliseu Bàrcena. 

De fet, l’acte de presentació es va dur a terme en una de les localitzacions incloses a la programació: el terrat del Casal de les Dones. També es visitarà el d’Òmnium, el del Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca i el del Centre de Lectura. «Per a nosaltres, els terrats tenen significació, ja que des d’aquests, s’hi pot tafanejar molt i descobrir el patrimoni», va manifestar. 

A la iniciativa, hi col·laboraran més de 50 voluntaris, «molts d’ells repeteixen l’experiència, també hi ha de nous», va afirmar. Per detallar una mica més la idea principal de l’oferta patrimonial escollida va destacar que treballen aquells edificis als quals se’ls dóna poca importància, que «són visibles, però no ens n’adonem del tot, que hi són allà», va apuntar. El denominador comú, va dir, és que «n’hi ha que són a la perifèria, desconeguts i, de forma involuntària o no, marginals». Tot i això, pertanyen «al patrimoni de la ciutat, han de tenir un paper actiu i s’han de conèixer els arquitectes que hi ha al darrere», va completar. Tenen en compte espais del nucli, com la plaça del Pintor Fortuny i altres de foranis, com el Pont de Calderons. Sobre aquest darrer, va expressar que «és un element mutilat i proporcionarem als assistents eines perquè recuperi la seva visibilitat, amb respecte». Les visites «es realitzaran d’acord amb les mesures de seguretat per la COVID-19», hi haurà aforament limitat i caldrà inscripció prèvia per participar-hi. El web espaisocults.cat restarà disponible per fer les gestions corresponents. El nombre de places per visita són 20 i l’oferta serà d’un miler. 

A la iniciativa, hi han col·laborat el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, el d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona, l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona, entre altres empreses privades. 

Comentarios
Multimedia Diari