La Banda Simfònica de Reus queda tercera en el concurs mundial de bandes

Èxit rotund de la formació reusenca al World Music Contest celebrat aquests dies a Kerkrade (Holanda)

30 julio 2017 18:26 | Actualizado a 03 agosto 2017 10:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Banda Simfònica de Reus ha fet història al World Music Contest, el Concurs Mundial de Bandes 2017, que s’ha celebrat a Kerkrade (Holanda). I és que amb els seus 94,83 punts, la banda reusenca ha aconseguit el tercer lloc en aquest prestigiós certamen on han participat més de 20 bandes de 30 països diferents i que ha comptat amb més de 20.000 participants.

Més enllà del rotund èxit que suposa quedar tercera del món en la seva categoria, la Banda Simfònica de Reus també ha estat distingida aquest diumenge com la millor formació del dia.El primer lloc de la classificació final ha estat per la Banda Sinfónica Asociación Amigos de la Música de Yecla (96,17 punts) i, el segon, per la Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade (95.33 punts).

El director de la banda reusenca, Joan Ramon Reverté, és mostrava molt content i satisfet pel resultat aconseguit i ha explicat al Diari que «el premi és un reconeixement a la feina duta a terme durant tot l’any per preparar de la millor manera possible el concurs ». Ell mateix també reconeixia que s’esperaven treure una bona puntuació però, en cap cas, superar els 90 punts. 

Era el primer cop que es presentaven al certamen mundial on han participat més de 250 bandes

Més enllà d’obtenir una bona posició, els membres de la banda manifestaven que es prenien el repte com una oportunitat d’aprendre i de projectar el seu nom en l’àmbit internacional.  L’expedició desplaçada a terres holandeses té intenció de tornar a Reus demà dimarts. 

La Banda Simfònica Reus era la primera vegada que participava al World Music Contest i ho feina en la segona divisió, de les tres que hi havia al certamen, i competint amb 25 bandes més, algunes de les quals ja havien actuat en caps de setmana anteriors.

El programa
Durant el concurs d’àmbit mundial, la banda reusenca ha interpretat, en primer lloc i com a introducció per adaptar-se a la sala, el pasdoble Cielo Andaluz de Pascual Marquina. Posteriorment, la formació ha tocat l’obra obligada per l’organització del concurs dins de la seva categoria, el Summer Dances d’Adam Gorb

Finalment han interpretat tocar l’obra escollida per ells mateixos i que era Pequeña Suite para Banda de Luís Serrano. Segons van explicar en un comunicat abans de marxar cap al concurs,elmateix Serrano va visitar la capital del Baix Camp i la banda a principis de juliol per fer un treball més acurat de la seva obra.

Comentarios
Multimedia Diari