Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Biblioteca Central i l'Arxiu acullen dues conferències més de l'Any Toda

Avui i demà tindran lloc a la Biblioteca Central de Reus i a l'Arxiu Municipal dos actes més de la programació de l'Any Toda

L.López

Whatsapp

Avui i demà es duran a terme a la Biblioteca Central de Reus i a l’Arxiu Municipal dos actes més de la programació de l’Any Toda, que commemora el 75è aniversari de la mort de l’historiador i egiptòleg. Avui a les 20 hores la bibliotecària reusenca Assumpció Estivill oferirà la conferencia ‘Eduard Toda i les biblioteques’, que resseguirà la trajectòria bibliòfila de Toda i es centrarà especialment en la seva tasca com a organitzador de l’escola de bibliotecàries de Catalunya.

Aquesta conferència s’emmarca en l’exposició de bibliografia vinculada a Eduard Toda que es pot visitar a la Biblioteca Central fins a finals d’aquest mes de setembre. El Centre de Lectura també ofereix un muntatge amb bibliografia todiana durant les mateixes dates.

Demà a les 19 hores a l’Arxiu, l’etnòleg Salvador Palomar parlarà sobre “Eduard Toda i la cultura popular”, focalitzant-se en la seva vessant com a investigador i divulgador de la cultura tradicional catalana, volent incidir en la seva vinculació al coneixement i en la seva difusió de la cultura popular, que l’entenia com les formes de vida, l’expressió artística, els costums o les pràctiques socials pròpies d’una comunitat. També s’incidirà en la seva activitat com a etnògraf, en les pràctiques culturals o les festes que va documentar d’indrets com la Xina o Egipte, a més de la pròpia ciutat, destacant la seva tasca de recull de costums i de difusió de literatura popular catalana a zones com l’Alguer. La conferència de Salvador Palomar complementarà amb una mostra de cançons populars aplegades per Eduard Toda , a càrrec de Laia Pedrol.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También