La CUP alerta de la manca de pisos de protecció oficial a Reus

Denuncien que no s’està desenvolupant el Pla Local de l’Habitatge i exigeixen la cessió obligatòria dels pisos buits de les entitats bancàries

27 septiembre 2018 19:30 | Actualizado a 28 septiembre 2018 07:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La CUP alerta que Reus necessita, com a mínim, 3.000 habitatges socials i denuncia que, a dia d’avui, només n’hi ha 160. El Pla Territorial Sectorial d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya contempla que el 15% dels pisos dels municipis amb més necessitats socials siguin de protecció oficial. «Si a Reus hi ha 50.000 habitatges, li correspondrien 7.500 habitatges socials», diu Edgar Fernández, regidor de la CUP. «Per atendre les necessitats socials, com a mínim en fan falta 3.000». 

Per tot plegat, la CUP considera insuficient el parc social d’habitatges de la ciutat, i reclama a l’Ajuntament que engegui noves promocions públiques per abordar les necessitats de la ciutadania. Primer de tot, les emergències socials, però també per permetre, per exemple, que els joves es puguin emancipar. «No pot ser que els pisos de la Patacada costin 390 euros al mes. Aquest és el preu de mercat dels pisos al barri del Carme», denuncia Fernández. A més, critica també que els pisos de protecció oficial estiguin a l’abast de persones que tenen un sou de fins a 44.000 euros l’any. 

Per la CUP, l’habitatge, com tantes altres accions que es poden desenvolupar des de l’Ajuntament, «té una important component ideològica. I hem vist que l’actual regidor, Marc Arza, no té sensibilitat social per fer el que cal fer». 

677 habitatges buits dels bancs 

La CUP critica que s’hagin deixat de posar sancions a les entitats bancàries per tenir pisos buits a la ciutat i no posar-los a disposició de l’habitatge social. Consideren des de la formació independentista que seria una bona manera de pal·liar les necessitats extremes d’alguns col·lectius desfavorits.

«Un jutge de Terrassa va assegurar que els consistoris no tenen competència per sancionar els bancs i l’Ajuntament ha paralitzat les sancions», critiquen des de la CUP, que recorden que d’altres jutges avalen aquest tipus de multes. El 2017 es van recaptar 500.000 euros en aquest tipus de sancions a entitats bancàries. 

«A la ciutat hi ha 677 habitatges buits», denuncia Fernández, que assegura que «només 43 s’han posat a disposició de la Mesa d’Emergència, formada pels Serveis Socials i l’Agència Catalana de l’Habitatge». La CUP exigeix la cessió obligatòria dels pisos buits de les entitats bancàries i proposa que es desplegui el Pla Local de l’Habitatge que contempla, entre d’altres, expropiacions temporals de l’usdefruit. 

Comentarios
Multimedia Diari