La CUP critica que Pellicer «governa Reus en gris»

El partit independentista va oferir ahir una conferència sobre l’estat de la ciutat a la Sala Santa Llúcia

14 junio 2018 20:06 | Actualizado a 11 julio 2018 09:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Davant d’una cinquantena de persones, els sis regidors de la CUP van exposar ahir la seva visió de la situació actual a Reus. Marta Llorens, la portaveu del grup municipal, va etzibar que Carles Pellicer «governa Reus en gris, sense colors». Ho afirmava a la recta final d’un discurs on va posar sobre la taula la necessitat de teixir propostes estratègiques pels grans reptes de ciutat. 

«Els consells municipals no serveixen per res, la gent que hi ha no representa ningú», assegurava Llorens. Ella mateixa va posar de manifest la necessitat de generar interès en la ciutadania per participar en la presa de decisions. «Tenim un grup de veïns a la zona de La Sedera que s’està reunint per combatre la instal·lació d’un supermercat. S’hauria de permetre que les grans decisions que afecten a les persones es poguessin sotmetre a referèndums», insistia Llorens. 

La CUP va voler ahir escenificar una proposta alternativa a l’actual govern. Conscients que la suma de l’oposició ha estat suficient per poder tombar el govern però que les diferències polítiques han estat insalvables, la formació va ordenar un reguitzell de propostes i idees al voltant de com s’enfrontarien a un hipotètic govern a partir del 2019. 

Darrer any de mandat
Encara que tot plegat pugui semblar un acte de precampanya electoral, la CUP es plantejava la conferència com un punt i seguit en l’actual mandat. Els sis regidors van exposar aquelles deficiències que, al seu parer, defineixen l’acció política que es fa des del Mercadal. I van voler combatre-ho amb les seves propostes, traient pit d’una acció a l’oposició analitzada i perfectament premeditada. 

Mariona Quadrada sentenciava que «a Reus no hi ha cultura» i destacava que les entitats són l’únic element vertebrador de l’àmbit. Edgar Fernández reclamava més justícia social abordant temes com l’habitatge protegit: «omplen els pisos públics destinats a ús social a la ciutat i ningú pensa en què passarà amb aquella gent que no té possibilitat d’accedir a cap un pis».  

Xavier Angelergues criticava «l’obsessió del govern per ingressar diners als comptes de les empreses de l’Íbex 35» i reclamava la internalització de diversos serveis, com el de recollida de les escombraries. Marta Puig defensava «una ciutat feminista» i Oriol Ciurana, «una ciutat saludable i amable amb l’esport». 

Comentarios
Multimedia Diari