La CUP de Reus demana la dimissió de l'últim gerent de l'etapa Innova

La formació no comprèn que Josep Maria Adserà segueixi al capdavant de tres empreses municipals

19 mayo 2017 18:37 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La CUP de Reus demana la dimissió de l'únic gerent que queda en actiu a la ciutat de l'etapa Innova. Arran la denominada "primera sentència" del cas Innova, emesa pel Tribunal de Comptes, en la qual condemna els antics gerents del hòlding -entre els quals Josep Prat-, en relació a increments salarials irregulars, la formació no comprèn que un dels condemnats, Josep Maria Adserà, segueixi al capdavant de tres empreses municipals -Reus Mobilitat i Serveis, Reus Transport i Redessa. La CUP, que el considera a més un directiu "dèspota" i "explotador", no paeix que l'Ajuntament i els antics gerents es reparteixen les culpes dels fets ocorreguts i, per altra banda, es mantingui en el càrrec a un d'ells. "És un despropòsit, hauria de plegar pel seu propi peu", ha declarat el regidor de la CUP, Xavier Angelergues. La formació vol forçar el cessament convencent els consells d'administració convocats aquest mateix dimecres i, en cas de no aconseguir-ho, exigirà als partits que argumentin el perquè de mantenir Adserà com a gerent.

Actualment la principal ocupació de Josep Maria Adserà és la gerència de Reus Mobilitat i Serveis -encara per molts, coneguda pel seu antic nom, Amersam, que es va dissoldre-, l'empresa municipal que gestiona els aparcaments i mercats municipals. A més, té un encàrrec de funcions de gerent a una altra empresa, Reus Transport -d'on no percep cap remuneració per aquest encàrrec-, i també assumeix la gerència temporal de Redessa -on per aquest càrrec sí que té una assignació. En total, la seva retribució s'enfila a un topall de 115.000 euros anuals bruts -inclosos objectius-, segons han confirmat fonts municipals a l'ACN. 

Davant la "primera sentència" del cas Innova, la CUP l'ha examinada amb lupa i ha posat sobre la taula el nom d'un dels condemnats. "Per ètica i per estètica, el senyor Josep Maria Adserà ha de presentar la seva dimissió, és de sentit comú, no entenem com pot seguir de gerent d'aquestes empreses, quan l'Ajuntament l'acusa d'una mala praxis, i ell respon, com a defensa, que això també hauria de recaure en els membres dels consells d'administració, l'interventor i el secretari", ha denunciat el regidor de la CUP. "Volem que dimiteixi pel seu propi peu o se sotmeti als consells d'administració, on el govern, per cert, no hi té majoria", ha afegit. 

Però la CUP ja augura que passarà el mateix que quan es va demanar la destitució de Josep Prat en esclatar el cas Innova i el seu cessament es va allargar fins que "va caure pel seu propi pes". El regidor dóna per fet que, amb Adserà, es reproduirà la mateixa situació. La formació va més enllà i assegura que Adserà manté una actitud "despòtica". "Es curiós que una de les úniques coses bones que va fer pels treballadors, que va ser apujar-los el sou, resulta que era il·legal", ironitza Angelergues. "Es creu que aquestes empreses són seves, fa i desfà com vol, no ens agrada aquest gerent, no ens genera gens de confiança", conclou el regidor.

 

Comentarios
Multimedia Diari