La CUP de Reus s'oposarà als sous dels càrrecs electes i directius per 'desorbitats'

Votarà en contra d'un hipotètic augment deles retribucions per assistència als plens o comissions informatives

19 mayo 2017 22:29 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) a l’Ajuntament de Reus va anunciar ahir el seu posicionament respecte al ple del cartipàs que se celebrarà en els propers dies. La regidora Mariona Quadrada va explicar que la CUP s’oposarà a les remuneracions dels càrrecs electes i directius al considerar-los desorbitats, i ha assegurat que «si la CUP estigués al govern compliríem amb la limitació de sous d’entre 2 i 2,5 vegades el salari mínim interprofessional».

Quadrada també va dir que en el proper ple, més enllà d’argumentar l’orientació del vot, «pretenem començar a posar sobre la taula com tractaria cadascun dels temes que afecten l’Ajuntament si la CUP ja estigués al govern».

Precisament, sobre la qüestió de les remuneracions i dels ingressos de diners públics per part dels càrrecs electes i grups municipals, el regidor Oriol Ciurana ha explicat que «tan bon punt sapiguem exactament tots els diners que ingressarem, realitzarem una assemblea extraordinària per decidir com es gestionen aquests diners». Ciurana va dir que «com hem fet fins ara, no renunciarem a cap dels ingressos –ja que no sabem com els gestionaria l’Ajuntament–, sinó que es gestionaran de forma transparent a través d’un nou web del grup municipal que estem creant i decidirem on els destinem».

La CUP també va presentar ahir l’organització interna per fer front als reptes plantejats després de les eleccions. El portaveu David Vidal va dir que «la nostra prioritat és construir el govern de canvi a l’Ajuntament i, per aquest motiu, ens hem organitzat de tal forma que puguem fer front a la nostra participació en institucions supramunicipals on també tenim molta feina a fer».

Comentarios
Multimedia Diari