La CUP de Reus vol «assaltar l’alcaldia» amb ERC com a soci de govern

Els cupaires interpel·len als republicans per començar a negociar una alternativa a Pellicer i «no repetir els errors del passat». Llorens i Fernàndez, el ‘tíquet’ electoral del partit d’esquerres

26 enero 2019 18:43 | Actualizado a 27 enero 2019 15:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de les presentaciones dels darrers dies, la CUP ha estat la primera força política de Reus en donar a conèixer el nom de les persones amb què es presentarà a les municipals. Els cupaires formaran amb el ‘tíquet’ electoral  Marta Llorens i Edgar Fernàndez, les cares més visibles que, en aquests moments, té el partit a la ciutat. Junt amb ells repetirà a les llistes com a número 5, Mariona Quadrada, mentre que la resta seran tot cares noves.  

Així ho ha acordat aquest dissabte l'assemblea oberta de la formació celebrada al Casal Despertaferro i que també ha servit per deixar clara la candidatura dels cupaires a liderar la ciutat. «La CUP vol governar i assaltar l’alcaldia», ha assegurat Llorens, avançant que mantindran la defensa per la sanitat pública, els serveis públics i les polítiques socials com a principals cavalls de batalla. També la defensa de la sobirania de Catalunya i la consecució d‘un Estat propi. «Reus ha estat capital en el procés d’independentista», ha subratllat Edgar Fernàndez.

Per tot plegat, des de la CUP consideren que l’alternativa d’esquerres i independentista a l’actual govern de Carles Pellicer passa per una aliança amb ERC, conscients que l’elevada fragmentació de vot prevista obligarà a pactar. L’estratègia d’interpel·lar directament als republicans perquè s’obrin a començar a negociar passa per conèixer «les línies vermelles que serien capaços de sobrepassar per formar govern», ha declarat Fernàndez. 

Ell mateix ha reconegut que donen aquest pas quatre mesos abans de les eleccions per «no repetir els errors del passat» i sense voler entrar a parlar de regidories sinó de projecte de ciutat. El 2015, i un cop coneguts els resultats, tant republicans com cupaires no van arribar a cap acord i, des d’alguns sectors, es va acusar els membres de la CUP de no voler assumir l’alcaldia. En aquest cas, i més enllà de voler comptar amb ERC com a socis de govern, tampoc descarten poder entendre’s amb altres formacions com Podem.

Pel que fa a la llista electoral, el número 3 estarà ocupat per la docent d’informàtica per adults, Mònica Pàmies i, al número 4, el sociòleg i investigador de la URV Francesc Valls. El número 6 serà per l’activista Antoni Nogués.

Comentarios
Multimedia Diari