La CUP de Reus vol aturar el contracte de la brossa i municipalitzar el servei

Denuncia el procés iniciat pel govern municipal i assegura que la situació no se solucionarà  fins a l’any vinent

27 enero 2020 14:06 | Actualizado a 30 enero 2020 10:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La CUP reclama al govern municipal que paralitzi el procés de licitació del contracte de la brossa que es troba pendent de la resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic (TCCSP) després que dues empreses presentessin un recurs especial contra el plec de clàusules. Pels cupaires, tota aquesta situació demostra «la poca diligència del govern municipal» i denuncien que la ciutat es quedarà sense nou contracte fins al juny de l’any vinent. 

La portaveu del partit anticapitalista, Marta Llorens, ha manifestat aquest dilluns que «durant aquests tres darrers anys hem regalat 33 milions d’euros a FCC, ha augmentat la sinistralitat laboral i ha fet pujar els impostos a la ciutadania que no ha rebut, ni reben, una bona qualitat del servei». Ella mateixa també ha lamentat que l’actual situació «ni garanteix la qualitat del servei ni el benestar dels treballadors».  

Per tot plegat, des de la CUP han anunciat que volen deixar de banda les darreres polèmiques amb els treballadors del servei de recollida de la brossa i que han enviat una carta al president del comitè d’empresa d’FCC, Miguel Pérez, amb l’objectiu de «recollir les seves reivindicacions i demandes laborals». També deixaven clara la seva voluntat de donar suport a les mobilitzacions que pugui portar a terme la plantilla de treballadors i que podrien començar ja el mes vinent. 

Control del servei

El pas donat pels cupaires per intentar acabar amb la polèmica que fa mesos que arrosseguen amb el comitè d’empresa d’FCC no fa variar, però, el seu posicionament respecte de quin ha de ser el futur del servei a la ciutat. De fet, la regidora Mònica Pàmies, ha tornat a defensar ahir la municipalització del servei com l’única via possible perquè la ciutat disposi de les millors garanties.

«La internalització ens assegura responsabilitat i control del servei per tal d’arribar al 60% de recollida selectiva el 2030 dins el pla de RESIDU 0. Actualment, no arribem ni al 30%. Aquesta situació ens crea molta alarma», ha sentenciat.

Comentarios
Multimedia Diari