La CUP demana 30 anys de presó a Pérez i Prat en la peça 2 del cas Innova

Ara Reus demana penes d'entre 10 a 16 anys de presó i prioritza que es tornin els 900.000==euro== malversats

19 mayo 2017 21:51 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La CUP i Ara Reus han presentat aquest dijous els escrits d'acusació referents a la peça número 2 del cas Innova, que investiga les pressumptes irregularitats en la contractació de l'arquitecte Jorge Batesteza com assessor de les obres de construcció del nous Hospital de Reus. Els cupaires, com acusació populars, demanen un total de 30 anys de presó per a l'exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez (PSC), l'exdirector general d'Innova, Josep Prat, i per a cada una de les altres sis persones imputades en aquesta part de la macrocausa. També expliquen que demanen la màxima pena prevista en el Codi Penal per tractar-se de "delictes greus i continuats" per a tots els imputats en aquesta derivada del cas Innova. I és que als delictes que atribueix el jutge, la formació n'inclou dues més com són el d'omissió de persecució al delicte dels càrrecs electes o treballadors públics i com a membres d'una organització criminal. Així doncs, demana un total de 53 anys d'inhabilitació, 30 anys de presó, i una multa de 146.000 euros per a cada un dels imputats, han explicat al Diari fonts del partit.

Per la seva banda, Ara Reus acusa a l'exalcalde, Prat i Batesteza dels delictes de prevaricació, malversació de caudals públics, tràfic d'influències, frau a l'administració, blanqueig de capitals i falsedat documental. Per ells, el grup municipal, i en cas de demostra-se la seva existència, sol·licita penes de 16 anys de presó. Per la resta de treballadors municipals i empleats demana penes d'entre 10 a 12 anys de presó. El portaveu d'Ara Reus, Jordi Cervera, ha recordat que la formació es retiraria "immediatament" com acusació populars si els encausats retornen els 900.000 euros malversats.

El magistrat del Jutjat d'instrucció número 3 de Reus considera acreditat que el grup d'empreses municipals de Reus Innova, malgrat ser una societat mercantil, està subjecta al dret administratiu perquè gestiona "diners 100 % públics". El jutge reitera que es va fer un "control groller" dels diners i manté imputats l'exalcalde de Reus Lluís Miquel Pérez (PSC), al qual va imposar a més una fiança d'1,5 milions d'euros, l'arquitecte Jorge Batesteza i la seva dona, Silvia Barberà. També manté les imputacions per a la directora financera d'Innova, Ester Ventura, i la secretària i assessora jurídica del grup municipal, Natàlia Torrell.

Els imputa els delictes de prevaricació, malversació, tràfic d'influències, frau a l'administració, blanqueig de capitals i falsedat documental en relació amb les obres del nou Hospital de Sant Joan de Reus. Segons el jutge, un "nucli dur" d'Innova format per Pérez, Prat, Ventura i Torrell va fer gestions per contractar Batesteza pocs dies després que deixés el seu càrrec de director d'infraestructures en el Servei Català de la Salut (CatSalut). Batesteza va cobrar 357.000 euros a Innova per supervisar les obres del nou Hospital de Sant Joan de Reus, però en una "esquizofrènia contractual", ressenya el jutge, també va cobrar pel mateix concepte a càrrec de l'empresa Euroconsulting. En aquesta altra societat estava contractat com a responsable de projectes ("project mànager") i va cobrar 186.000 euros més "per a supervisar-se a si mateix", conclou el jutge. Batesteza, segons el contracte redactat per Torrell i autoritzat per Prat i Pérez, havia de presentar informes mensuals dels treballs, però només en consten quatre i tiquets d'autopista, alguns dels quals no es corresponen amb el trajecte a Reus. No obstant això, Ventura va autoritzar el pagament de 43 factures i gairebé 9.000 euros per dietes a l'arquitecte, relata l'acte del jutge.

La instrucció del cas prossegueix en gran part sota secret de sumari i, que se sàpiga, acumula almenys onze peces separades, la majoria vinculades amb irregularitats en la gestió de la sanitat pública. 

 

Comentarios
Multimedia Diari