La CUP demana un servei de bus nocturn a demanda per les dones a Reus

Els cupaires van presentar ahir les dues mocions que portaran al ple de dilluns  

06 julio 2018 19:56 | Actualizado a 07 julio 2018 08:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La CUP de Reus demana la implantació del que defineixen com a «parada intermèdia a demanda». Creuen que «des d’un punt de vista de ciutat feminista, aquest servei ha d’existir». La falta de busos urbans nocturns, diuen, és perquè «des del consell d’administració de Reus Transport diuen que no hi ha demanda d’aquest servei». Per Marta Llorens, la portaveu del principal partit de l’oposició, «un transport públic el que hauria de fer és apropar de manera segura les persones a casa». 

La iniciativa, que compta amb el suport del col·lectiu Hora Violeta, «busca que les dones que ho sol·licitin, puguin baixar de l’autobús en un punt intermedi entre dues parades oficials. Així reduiria la distància que haurien de caminar soles fins a casa». Aquest servei no condicionaria les línies que ja ofereix Reus Transport a la resta d’usuaris. Segons la CUP, si el projecte prosperés, es podria plantejar que la iniciativa «es fes expansiva a la gent gran i a les persones amb mobilitat reduïda».

La proposta, que té Donosti com a ciutat pionera on està funcionant la prova pilot, també ha arribat a altres indrets de Catalunya,  com ara Tarragona.  Llorenç explicava que «els acords són simples i tècnics, es tracta que el ple accepti la qüestió i enviï la moció al consell d’administració de Reus Transport i que aquest s’emmiralli en les altres iniciatives per veure punts forts i febles d’aquesta línia». Des de la CUP també demanen que la moció «no sigui una imposició als conductors, sinó que aquests puguin dir la seva perquè són els que coneixen les línies i recorreguts».

Comentarios
Multimedia Diari