La CUP demanarà controlar la proliferació de pisos turístics a Reus

Segons la formació anticapitalista, a Reus hi ha un total de 179 pisos turístics, sumant els seixanta que no estan legalment registrats

16 julio 2019 17:11 | Actualizado a 16 julio 2019 17:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La CUP de Reus defensarà al pròxim plenari municipal, el divendres 19 de juliol, una moció per tal que l’Ajuntament controli el registre de pisos turístics. Aixó es deu a què, segons dades del registre oficial del Departament de Turisme de la Generalitat, el juny passat hi havia 118 pisos turístics -unes 649 places- inscrits amb llicència. Tanmateix, el grup anticapitalista apunta que, si es compten els que no estan registrats, és a dir, els que s’ofereixen il·legalment mitjançant plataformes web, podríem estar parlant d’una oferta total de 179 pisos turístics a la ciutat. 

Segons dades oficials, a Reus, aquesta oferta s’ha multiplicat per sis en els darrers tres anys i arriba a superar els 160 pisos públics de titularitat municipal.

La CUP es remet a què, tot i que la normativa que regula l’ús turístic dels habitatges és d’abast autonòmic, el registre i control dels pisos és responsabilitat dels Ajuntaments. En aquest sentit, el partit critica «la passivitat del govern municipal a Reus» en aquesta matèria, després d’haver-se fet públiques les dades que tres de cada deu pisos turístics són il·legals.

«L’experiència d’altres municipis ens ha de fer entendre que la proliferació sense control de pisos turístics afecta en el preu de l’habitatge, tant en la compra com el lloguer, fins a arribar a situacions que moltes veïnes són expulsades dels seus barris», assegura la formació cupaire.

Rebuig a la llei Aragonès

En aquest sentit, al ple de divendres, la formació de l’esquerra independentista presentarà una proposta de resolució que insti el Parlament de Catalunya a rebutjar el projecte de llei de contractes de serveis a les persones, coneguda com a llei Aragonès. També els instarà a defensar «uns serveis 100% públics com a motor d’activació econòmica i com l’única via per garantir els drets de les persones».

La CUP senyala que els successius governs de la Generalitat han legislat perquè «els serveis a la titularitat, gestió i provisió pública siguin privatitzats mitjançant diferents fórmules, amb iniciatives legislatives que volen posar cara amable a unes privatitzacions que són injustificables des del punt de vista comú».

Comentarios
Multimedia Diari