La CUP desafia a Pellicer a convocar un referèndum sobre el futur de la brossa a Reus

Els cupaires defensen la municipalització del servei per l'estalvi econòmic que suposaria (1,3 millons d'euros) segons l'informe encarregat pel mateix Ajuntament

19 mayo 2017 16:47 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Reus desafia al govern de Carles Pellicer a convocar una consulta popular per tal que sigui la ciutadania la que decideixi el futur del servei de la recollida de la brossa. Els cupaires es mostren convençuts que els reusencs votarien a favor de municipalitzar el servei perquè representaria un estalvi econòmic per les arques municipals d'1,3 milions d'euros enfront de l'actual contracte entre el consistori i Fomento de Construcciones y Contratas (FCC). "L'informe encarregat garanteix que internacionalitzar la brossa suposaria un estalvi superior als 11 milions d'euros durant 10 anys", ha assegurat la portaveu del partit, Marta Llorens, que també a declarat que FCC està sent investigada per corrupció i manipulació del servei dins de la macro causa Innova.  

Aquesta ha estat la principal novetat que han donat a conèixer els regidors de la CUP que, per primera vegada, s'han referit al resultat de l'informe elaborat conjuntament entre la consultora Iseti i la regidoria de Medi Ambient de Reus. I ho han fet per deixar clar que la municipalització centrarà gran part de la seva política els pròxims mesos perquè "es tracta d'una qüestió de gran importància per la ciutat". Més enllà de destacar l'estalvi econòmic que apunta l'informe, la mateixa Llorens també ha manifestat que, amb el canvi de gestió, es mantindria la mateixa plantilla de treballadors i que aquests passarien a ser indefinits no fixes amb la possibilitat de ser personal de l'Ajuntament amb posterioritat.

Des del principal partit de l'oposició també han criticat al govern municipal, al qual han acusat de mentir i de no voler municipalitzar el servei de recollida de la brossa una vegada aprovats els pressupostos de 2016. També han denunciat que l'alcalde deslegitimés un informe que ha tingut un cost superior als 12.000 euros abans que estigués acabat. Cal recordar que Pellicer ja va manifestar públicament que el govern no tenia cap intenció d'aplicar la gestió pública del servei i que la xifra econòmica no era definitiva, ja que no tenia en compte moltes altres variables.

D'altra banda, el regidor Xavier Angelergues també ha volgut desmentir les diferents declaracions que s'han anat succeint aquests dies. "No és veritat que no ens hàgim reunit amb tots els sindicats i que tinguem interessos amb membres de CCOO", ha declarat ell mateix, sense deixar de mencionar que: "ningú de fora de Reus ens ha de venir a dir com gestionem la brossa" (en clara referència als representants sindicals d'UGT). Els cupaires també han plantejat al govern municipal els motius pels quals "es fa càrrec de la gestió de l'Hospital Sant Joan, quan és una competència que no li correspon, i, en canvi, es tanca en banda a l'hora d'assumir la gestió del servei de la brossa", ha sentenciat Angelergues.

Comentarios
Multimedia Diari