La CUP es desmarca de ‘Reus Horitzó 32’, que descriu com a ‘una eina per vendre fum’

Els cupaires fan balanç de mig mandat a l'oposició aquest dissabte 5 de juny al Casal Despertaferro, tot criticant el pla estratègic de ciutat i la 'manca de compromís del govern'

06 junio 2021 09:24 | Actualizado a 06 junio 2021 09:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La CUP de Reus fa públic que no formarà part del pla estratègic de ciutat ‘Reus Horitzó 32’ i el critica tot dient que servirà «per vendre fum amb plans a llarg termini mentre passen els dos anys per arribar a unes noves eleccions». Ho han comunicat aquest dissabte 5 de juny, en el marc d’una xerrada-vermut al Casal Despertaferro.

La trobada ha tingut com a objectiu fer balanç de mig mandat a l’oposició. El grup municipal ha carregat, doncs, contra la idea de consens que es defensa a l’esmentat pla estratègic i, en aquest sentit, l'han descrita com a una «idea fictícia que només servirà per silenciar l’oposició, sense possibilitat de crítica», han reblat. Han posat en dubte, d’altra banda, que el pla doni resposta a les «necessitats reals de la ciutadania».

On és la diversitat?

La portaveu de la CUP, Marta Llorens, ho ha justificat tot referint-se al Fòrum Ciutadà: «En lloc de buscar perfils, s’ha anat a trobar persones concretes, que no representen la diversitat d’origen i socioeconòmica de la ciutat».

Els cupaires han analitzat la situació de Reus en diferents àmbits, també. Han parlat de les APEU, del servei de la brossa, el Pla de la Bicicleta, del Mercat del Carrilet, les propostes d’habitatge i de «la manca de compromís del govern vers la independència». Una conjuntura de ciutat que han qualificat de «despropòsit».

Els independentistes han acusat, per un altre costat, el govern municipal per «eludir responsabilitats», ja que, «a la mínima, s’externalitzen els serveis públics a empreses privades», han dit. Han lamentat, a més, que «moltes d’aquestes licitacions s’adjudiquin a grans multinacionals», un model –han continuat– que «va en contra de potenciar l’economia i sobirania locals».

La CUP ha coronat la xerrada tot destacant que continuaran fent propostes i fiscalitzant l’acció del govern fora del pla estratègic. 

Comentarios
Multimedia Diari