La CUP portarà a Fiscalia els sous de l'alcaldessa de Riudecols

Anna Aragonès tenia dedicació exclusiva a l'Ajuntament i, alhora, un salari fix al Consell Comarcal del Baix Camp. El grup exigeix responsabilitats per acabar amb 'males praxis'

19 mayo 2017 15:55 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La CUP va anunciar ahir en roda de premsa que també actuarà amb contundència en el cas de l’alcaldessa de Riudecols i consellera comarcal del Baix Camp, Anna Aragonès, (PDeCAT) i el presumpte cobrament de dos sou de manera irregular, portant el cas a Fiscalia com va fer ja amb la consellera comarcal cambrilenca Mercè Dalmau, del mateix partit. La CUP afegeix el cas d’Aragonès a l’escrit presentat a fiscalia dels jutjats de Reus fa un mes que feia referència a Dalmau. «Davant d’aquest fet de reiteració, exigim al govern comarcal explicacions i responsabilitat per acabar amb possibles males pràctiques», subratllen els cupaires.

Aragonès compaginava la seva feina al capdavant del municipi cobrant la dedicació exclusiva amb la de consellera al Consell amb el 19% de dedicació. I va estar cobrant els dos sous durant un mes i mig de forma irregular, ja que la llei impedeix cobrar-ne dos quan un d’ells requereix el 100% de dedicació. Ella mateixa va assegurar que havia estat un error sense cap mala intenció.

El conseller riudomenc de la CUP, Pere Campíñez, va recordar ahir que, en l’anterior ple del Consell Comarcal, la resposta del govern comarcal va ser la de «tancar files per donar suport a Dalmau i canviar la rutina del ple perquè la CUP ja no pugui fer preguntes al ple sense registre previ». De fet, Campíñez va remarcar que una de les preguntes que finalment sí que es van poder llegir al ple va ser sobre la presumpte incompatibilitat del cobrament de sou d’Aragonès.

Segons Campíñez, l’acceptació d’Aragonès i de Dalmau de les males praxis posen de manifest la impunitat i «l’oasi comarcal en que està inserit el Consell Comarcal». I afegeix, a més, que «si bé Dalmau va ignorar en la seva declaració d’incompatibilitats que estava en dedicació exclusiva com a regidora de l’Ajuntament de Cambrils, Aragonès directament no va ni presentar la declaració d’incompatibilitats. Una declaració que és un requisit indispensable per poder prendre possessió del càrrec de consellera comarcal».

En aquest sentit, la consellera Marta Llorens va denunciar que «des de la CUP no ens empassem el victimisme de Dalmau i Aragonès sobre el seu desconeixement respecte al funcionament de la institució, ja que si la senyora Aragonès va presentar declaració d’incompatibilitats i de béns en acabar el mandat, perfectament devia saber que n’havia de presentar una de nova en iniciar el nou mandat».

Més enllà de l’acció judicial, la CUP demanarà en el proper ple –com ja vam fer amb Dalmau– la dimissió de la consellera Aragonès. Tanmateix, «i amb el convenciment que aquesta petició no serà acceptada», la CUP exigirà a presidència que assumeixi la responsabilitat de la mala praxi al Consell Comarcal per posar-hi ordre.

Comentarios
Multimedia Diari