La CUP reclama la dimissió de Boi Ruiz i Carles Pellicer

La diputada al Parlament Isabel Vallet recorda que fa anys que se sap que s'investiga a la tinent d'alcalde de Reus (àudio)

19 mayo 2017 22:58 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La CUP ha reclamat aquest dimarts al Govern i als partits "esquitxats" pel cas Innova que actuïn amb fermesa i, si no arriben les dimissions, cessin les persones vinculades al cas de forma immediata. "Les dimissions han de començar a Reus, han de seguir als hospitals que formen part de la trama i han d'arribar fins a la conselleria de Salut", ha assenyalat la diputada Isabel Vallet, que ha apuntat en especial cap al conseller Boi Ruiz, però també cap a l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i els regidors del consistori de CiU, PSC, PPC i Ara Reus, que "han mirat cap a una altra banda". Vallet ha recordat que des del 2012 se sap que Teresa Gomis, la tinent d'alcalde detinguda, estava sent investigada.

"Volem dimissions sobre la taula ja, perquè el cas és gravíssim", ha insistit. Les dimissions, però, no són l'única reclamació que fa l'esquerra alternativa. Vallet ha avançat que han presentat dues esmenes, una a una moció d'ERC i una altra a una moció de C's, perquè dijous que ve el Parlament decideixi si s'insta el Govern a personar-se en el cas Innova. "La Generalitat hauria d'informar de manera puntual sobre tot allò que no sigui subjecte de secret de sumari i exigir el rescabalament dels diners públics", ha defensat.

Innova ja va ser examinada per la comissió d'investigació del Parlament, tot i que en les conclusions -pactades per CiU i PSC- no es van detectar irregularitats. "S'evidencia la farsa de les conclusions de la comissió d'investigació amb un pacte absolut de silenci entre CiU i ERC", ha subratllat Vallet, que ha afegit que la CUP exigirà que es depurin responsabilitats.

La diputada ha explicat que des que van denunciar el cas a l'Audiència Nacional, l'any 2012, la CUP ha patit "represàlies" per part de l'Ajuntament de Reus i també per part dels altres partits del consistori. "A la gent que denuncia aquesta conxorxa se la considera blanc a perseguir i eliminar", ha lamentat. El grup parlamentari de la CUP demanarà properament la compareixença de David Vidal, regidor a Reus, i de Xavier Milian, que treballa com a assessor a l'ajuntament reusenc. Tots dos són els responsables de la denúncia del cas Innova.

Comentarios
Multimedia Diari