La CUP reclama 'passar a l'acció' per canviar el reglament de participació

El 2011 es va aprovar una moció per modificar el Reglament orgànic municipal i no s'ha fet res des d'aleshores

19 mayo 2017 21:26 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Candidatura d’Unitat Popular va tornar a insistir ahir divendres, en roda de premsa, en el canvi de formulació de la proposta de participació i la d’actualització del Reglament orgànic municipal (ROM): «Des que estem a l’Ajuntament que demanem aquesta millora de regulació, però no es passa a l’acció», ha dit la regidora de la CUP, Marta Llorens, qui també va recordar l’aprovació de la moció presentada al ple el 2011 amb la consegüent manca d’activitat per part del govern municipal: «Vam fixar el dia 4 de setembre i estem a octubre i no s’ha fet res», va queixar-se la regidora.

Els cupaires van manifestar també el seu desacord vers l’actual ROM, el qual van titllar d’«incomplet»: «Des de 1986 els marcs reguladors no s’han canviat i aquest 2015 pensem que això s’ha de reformular, no pot ser que no s’indiquin quan fer els plens», va explicar la regidora de Candidatura Popular. Va afegir que els plens haurien de fer-se a les tardes per a una «millor participació ciutadana».

Demanen espais de deliberació per a ciutadans i entitats, principis de transformació en qüestió de participació territorial, desfasada amb els districtes de 1986; una participació sectorial, gestionada de manera «pèssima», i una participació amb els consells d’administració i amb els organismes autònoms. El grup municipal va defensar la construcció d’un espai de deliberació ciutadana on veïns i veïnes poguessin implicar-se en política, però «de forma directa, no mitjançant l’enviament de propostes mitjançant una seu electrònica com s’està duent a terme amb l’Ordenança de civisme», va dir Llorens. Per la seva banda, el participant de la nova Comissió de Participació, Iñaki Vázquez, va esmentar la proposició de vincular tant la regulació de participació com la renovació del ROM dins un «marc d’acció unitari, perquè no es poden entendre de forma separada aquesta estructura de participació».

Comentarios
Multimedia Diari