La CUP renuncia a fer «oposició responsable» i endurirà el discurs

Els cupaires acusen Pellicer de falta de projecte de ciutat i de fer un ús estratègic de la qüestió de confiança
 

10 marzo 2018 16:03 | Actualizado a 10 marzo 2018 16:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La CUP va anunciar ahir un canvi de rumb en la seva estratègia política que implica exercir una oposició més contundent i bel·ligerant.

Així mateix s’expressaven els regidors cupaires durant una roda de premsa organitzada per respondre les declaracions de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, efectuades aquesta mateixa setmana. Pellicer va aprofitar que dimarts havia superat la qüestió de confiança per acusar a l’oposició de només criticar i voler cobrar a final de mes. 

El regidor Edgar Fernàndez va exposar que l’assemblea del partit havia pres la decisió de renunciar a seguir exercint una «oposició responsable» i endurir el discurs. Sobretot després de comprovar que «de totes les mocions aprovades al ple no se n’ha realitzat pràcticament ni una i que se’ns va prendre el pèl amb els pressupostos».

La CUP alerta que no cedirà el seu suport a qualsevol preu en la pròxima legislatura

En aquest sentit, el mateix Edgar Fernández també va alertar a Pellicer sobre que, d’ara endavant, la CUP no cedirà el seu suport al PDeCAT i ERC a qualsevol preu i, menys encara, amb la mirada posada en el pròxim mandat municipal.

«La configuració del proper consistori es preveu ingovernable i caldrà que es guanyin la nostra confiança perquè preveiem que caldran tots els vots per garantir l’estabilitat i la governança de Reus».

«Estratègies clientelars»

Per la seva banda, la portaveu de la CUP, Marta Llorens, va tornar a acusar a l’actual equip de govern de no tenir cap projecte per la ciutat i d’actuar de forma «completament precipitada» i a cop de titular.

A més a més, també va denunciar la utilització política que Pellicer ha fet de la qüestió de confiança i de les seves «estratègies clientelars» per tirar endavant els seus objectius.

Llorens va posar com a exemple l’aprovació al darrer plenari municipal del concurs públic sobre l’ús de l’Estadi Municipal, en el qual l’equip de govern es va recolzar amb el PP i Cs «encara que les relacions estiguin trencades». En aquesta mateixa línia també va criticar a Pellicer per haver aprovat els dos darrers pressupostos sense voler escoltar ni negociar amb l’oposició. 

Comentarios
Multimedia Diari