La CUP vol que els ciutadans paguin els impostos segons els seus ingressos

Demanen aplicar un criteri 'progressiu' i de bonificacions per a les rendes més baixes. Afirmen que es podria recaptar més d'1 milió

19 mayo 2017 21:22 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) va presentar ahir les seves propostes en matèria d’ordenances fiscals. Els cupaires mantenen intactes les seves aspiracions d’aplicar una profunda revisió sobre els impostos i taxes de l’Ajuntament de Reus.

I ho volen portar a terme a través d’un criteri de «progressivitat que tingui en compte la renta dels ciutadans». Així ho assegurava ahir el regidor del principal partit a l’oposició, Xavier Angelergues, qui també va desgranar les principals modificacions sobre les quals tenen intenció d’actuar.

Una d’elles fa referència a la retirada de la bonificació corresponent al pagament avançat dels tributs perquè «és una mesura que només beneficia als més rics». Cal recordar que el govern municipal proposava reduir la bonificació per aquest concepte passant del 4 al 3 per cent.

Pel que fa referència a l’impost d’activitats econòmiques (IAE), la CUP proposa incrementar una de les seves variables a màxims perquè les empreses amb majors ingressos tributin de forma proporcional. També aposta perquè els propietaris d’immobles de més valor de la ciutat dedicats a l’ús comercial, industrial i d’oficines hagin de tributar fins a l’1,08 per cent en comparació al 0,97 per cent.

En cas d’aplicar-se tot el seu paquet de mesures, la formació de l’esquerra independentista assegura que les arques municipals recaptarien més d’un milió d’euros que estarien «destinats a les classes populars i més necessitades de la ciutat».

Segons Xavier Angelergues, la revisió del plec de taxes i impostos hauria d’anar acompanyat d’una important feina proactiva per part del govern municipal a través de campanyes informatives i específiques per donar a conèixer als ciutadans els seus drets.

En aquests moments, els cupaires ja han fet arribar les seves propostes al regidor d’Hisenda i Recursos Generals, Joaquim Enrech, amb qui esperen reunir-se a principis de la setmana vinent.

També consideren necessari que la votació referent a les ordenances es debati en el pròxim ple municipal previst per divendres, 6 de novembre.

Tot i així, la possibilitat que s’incloguin dins de l’ordre del dia està molt allunyada de què sigui realitat.

Opinions dispars

Fins al dia d’avui, els grups municipals asseguren que les negociacions amb el govern respecte a les ordenances fiscals no s’han reprès després que fossin retirades a darrera hora abans de començar el ple d’aquest mes.

No obstant això, fonts municipals consultades pel Diari, explicaven aquesta mateixa setmana que es continua treballant amb el plec d’ordenances «amb la màxima discreció i intentant buscar el màxim consens possible».

Comentarios
Multimedia Diari