La Cambra de Comerç de Reus premia a una trentena d'empreses per la seva trajectòria

Tot plegat s'emmarca en la commemoració del seu 130è aniversari. Noms com Tomàs Barberà, Joan Bosch, Diego Campos, Eva Prim, Álvaro Palacios o Jordi Miarnau són alguns dels protagonistes dels guardons, que es lliuraran en la gala d'aquest dimecres

19 mayo 2017 17:05 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Amb 130 anys d’història a les seves espatlles, la Cambra de Comerç de Reus passa ara per un moment dolç marcat per aquesta efemèride. I la celebració de l’aniversari viurà el seu gran dia aquest dimecres amb la gran gala al Teatre Fortuny i el lliurament de més d’una trentena de premis. Un acte que comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i que tindrà també caràcter solidari de la mà de La Marató de TV3. De fet, hi actuarà la cantant Paula Valls, intèrpret del Disc de la Marató.

“Els premis són una reivindicació de la nostra feina, que té com objectiu principal el de defensar els interessos de les empreses”, ha explicat aquest dilluns el president de la Cambra, Isaac Sanromà. Els últims anys no han estat uns fàcils. De fet, Sanromà ha recordat les dificultats per les quals han passat en els últims temps, marcats per un canvi legislatiu durant el govern de Zapatero, el 2010, “i que va posar les Cambres sota les cordes i fins i tot alguna va arribar a desaparèixer”. Ha subratllat també l’èxit d’iniciatives impulsades per la pròpia Cambra i ja del tot consolidades, com la Ganxet Pintxo o la fira Reus Viu el Vi, i ha manifestat el seu agraïment cap a “aquells que ens han fet costat, a les empreses que confien amb nosaltres i a l’Ajuntament, sobretot en els darrers anys”.

Les entrades per la gala ja estan exhaurides, de manera que el Fortuny s’omplirà de gom a gom amb més de 800 persones que se sumaran a la celebració. I en el marc d’aquesta gran festa s’entregaran més d’una trentena de guardons, “alguns dels quals estan apadrinats per empreses de casa nostra”, com ha remarcat el propi Sanromà, en referència als Premis a l’Excel·lència. També ha posat de relleu el reconeixement a la trajectòria de centres educatius, amb un pes destacat en aquests premis. La festa acabarà amb un sopar tipus còctel al restaurant Vermuts Rofes.

Per la seva banda, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha posat de relleu la tasca de la Cambra comun referent”, i ha remarcat l’actitud dels responsables de l’ens com una eina clau per tal d’aconseguir que les coses “funcionin i vagin per bon camí”. Pellicer també ha subratllat el paper de Reus, “cada vegada més, com un pol d’atracció econòmica”.

Així, en els premis d’Honor Cambra 130è aniversari, es guardonarà a la URV en l’any del seu 25è aniversari; Álvaro Palacios com un dels empresaris més emblemàtics del sector vinícola del territori i dela DOQ; i Jordi Miarnau, de Comsa Corporación, empresa nascuda a Reus fa 125 anys i avui dia té una àmplia presència arreu del món, en més de vint països.

Pel que fa als Premis a l’Excel·lència, la relació de guardonats és:

- Premi Cambra Diputació de Tarragona a Terraltop, empresa de topografia d’Horta de Sant Joan que ofereix la realització d’aixecaments topogràfics executats amb l’assistència de drons.

- Premi Cambra Cesda a Ryanair, que a banda de la seva oferta a l’Aeroport de Reus, s’ha convertit en un dels principals destins laborals dels pilots sorgits del Centre d’Estudis Superiors de l’Aviació (Cesda).

- Premi Cambra H10 a Olis Mallafré, molí d’oli fundat a Riudoms el 1934.

- Premi Cambra Virginias a Activa Mútua, empresa arrelada al territori que ha tingut últimament una gran projecció fora de les nostres comarques.

- Premi Cambra Elring Klinger a l’Institut Domènech i Montaner per la seva trajectòria.

- Premi Cambra Ticnova al Taller Baix Camp, una entitat sense ànim de lucre declarada d’utilitat pública que des de 1979 actua per a totes les persones amb discapacitat intel·lectual adultes i les seves famílies oferint-los suport per millorar la seva qualitat de vida.

- Premi Cambra Institut Pere Mata a Laboratoris d’Anàlisis Clíniques Anàlisis Lab, empresa constituïda el 1994 a Reus.

- Premi Cambra CC La Fira a l’Institut Baix Camp, creat el 1929 i consolidat com un centre punter i de referència.

- Premi Cambra Vermuts Miró a Forn Sistaré, per la seva labor que fa que sigui més que un forn de pa.

Els premis a empreses són els següents:

- Real Aeroclub

- Automàtics Priorat

- Càmping Platja Cambrils- Don Camilo

- Celler Sant Rafel

- Celler Piñol

- Clos Galena

- Clos Montblanc

- Els Prats Village, Beach & Càmping Park

- Freshly Cosmetics

- Granja Crusvi

- Hotel Rovira

- La Pocavergonya

- Mallafré Consultors

- Més salut i treball

- Motorrens

- Ramon Llop Fruita Seca

- Fontboté

- Viewnext an IBM Subsidiary

Els premis a la trajectòria personal són per a:

- Joan Bosch, restaurador cambrilenc del restaurant Can Bosch amb una estrella Michelin.

- Diego Campos, també restaurador de Cambrils amb una estrella Michelin, amb el restaurant Rincón de Diego.

- Eva Prim, enòloga del Celler Ronadelles de Corndella també per la seva dedicació a l’hora d’afavorir la difusió del vi.

- Tomàs Barberà, un dels botiguers amb una més àmplia trajectòria de la ciutat, amb la papereria Tomàs Barberà.

També destaquen els premis de periodisme, que posen de valor la tasca de diferents professionals del sector, com és el cas de la sèrie de documentals Terra de Turisme. Pioners de la Costa Daurada, de Canal Reus Televisió, i dirigida per Cristina González; el documental Priorat, de David Fernández de Castro, Santi Suárez i Toni Orensanz, produït per TV3, Lastor Media i Un Capricho Producciones o el llibre de la periodista Isabel Martínez Vostè senyora pot tenir una Crolls, entre d’altres.

 

Comentarios
Multimedia Diari