La Cambra de Comerç premia el seu teixit empresarial i reclama un govern per al país

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, esdevé el protagonista de la gala amb un discurs on va cridar a la defensa dels drets civils i democràtics 

13 abril 2018 09:23 | Actualizado a 13 abril 2018 10:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Cambra de Comerç de Reus va viure ahir una nova nit de gala. Davant d’un auditori de firaReus ple a vessar, l’entitat cameral va distingir la feina d’una quarantena d’empreses i entitats del seu àmbit territorial a través de la celebració dels Premis Cambra 2018.

Però també va reivindicar «la feina que fan les empreses» i la necessitat de seguir treballant «de forma cohesionada pel desenvolupament de tot el territori». 

Amb aquestes paraules es va expressar el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, que també va reclamar la necessitat que es constitueixi el nou Govern de la Generalitat i la millora que urgeixen moltes de les infraestructures del territori.

Durant la seva intervenció, una vegada ja entregats tots els guardons, també va fer menció a les empreses del món del vi guardonades just l’any que la fira ‘Reus Viu el Vi’ compleix la seva desena edició. També va tenir paraules pels sectors com ara el turisme, el comerç i la indústria.

Un dels moments més esperats va ser la intervenció del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, que era l’encarregat de presidir l’acte i que va pronunciar un discurs d’alt contingut empresarial però també polític. 

Després de destacar els principals índexs econòmics del país per desmentir que les empreses marxen de Catalunya, Torrent va destacar que cal defensar els drets i llibertats fonamentals de tots els ciutadans.

«Avui (ahir per al lector) hem viscut un exemple més de regressió dels drets polítics després que hagin denegat a Jordi Sánchez la possibilitat de presentar-se al ple d’investidura», va argumentar abans d’anunciar la decisió del Parlament de presentar una querella contra el jutge Pablo Llarena. 
Aquesta afirmació va desencadenar una allau d’aplaudiments. Totalment contraris a les seves paraules es van mostrar els regidors del PP i Cs de Reus, que van abandonar l’auditori Antoni Gaudí de l’espai firal.

El públic present també es va desfer en aplaudiments quan van intervenir els guardonats per la seva àmplia trajectòria empresarial. 
Entre aquests, l’incombustible Francesc Cabré, president d’Industrial Algodonera, va explicar algunes anècdotes de la seva relació amb la ciutat i la resta de premiats.

Els Premis Cambra 2018 d’enguany també van servir per commemorar el 132è aniversari de l’entitat i també van comptar amb els discursos de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, en una gala que es va allargar durant unes dues hores i que va finalitzar amb la fotografia de família de tots els premiats.

Entre ells també hi havia el periodista del Diari de Tarragona, Francesc Gras, distingit per una sèrie de reportatges centrats en l’anàlisi i l’evolució de l’Aeroport de Reus, i el mateix diari pel seu suport en la defensa d’una de les infraestructures claus per tota la demarcació.

D’altra banda, apuntar que l’encarregada d’iniciar la gala un cop tots els assistents van prendre lloc de les seves butaques va ser la cantant Beth Rodergas que va actuar acompanyada de Pablo Garrido a la guitarra.

Comentarios
Multimedia Diari