La Casa Navàs i el Teatre Fortuny, candidats a ser 'tresors' del patrimoni cultural reusenca

La iniciativa s'emmarca dins de la campanya organitzada a Reus com a Capital de la Cultura Catalana 2017

19 mayo 2017 17:54 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Casa Navàs de Reus ha estat nominada aquest dijous com a candidata a “tresor del patrimoni cultural de Reus”, com també ho és el Teatre Fortuny que, de fet, ha estat el primer en entrar en el llistat de propostes.

Tot plegat forma part de la campanya d’elecció i promoció ‘7 tresors del patrimoni cultural de Reus’, en el marc de la designació de Reus com a Capital de la Cultura Catalana 2017. La iniciativa està promoguda per l’Ajuntament i per l’organització de Capital de la Cultura Catalana,

L’objectiu d'aquesta iniciativa és promoure i divulgar el patrimoni cultural de la ciutat d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. A més, pretén establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer la riquesa patrimonial de Reus, alhora que es promou la participació ciutadana. Aquest divendres es donarà a conèixer una nova candidatura.

La Casa Navàs és un dels edificis modernistes més importants de la capital del Baix Camp. Fou projectat per Lluís Domènech i Montaner. Va ser construït entre el 1901 i 1908 per encàrrec del reusenc Joaquim Navàs Padró. A diferència d'altres obres modernistes contemporànies no ha patit les transformacions de modes posteriors i manté íntegrament la decoració i el mobiliari com ho varen concebre els seus autors. Està situada a la plaça del Mercadal, cantonada al carrer de Jesús, i a tocar del carrer Major.

El Teatre Fortuny fou construït el 1882 per dotar a l’aleshores segona ciutat de Catalunya d'un teatre del nivell d'altres gran ciutats. El seu nom ret homenatge a Marià Fortuny i Marsal, pintor català nascut a Reus. El monument està integrat pel Teatre Fortuny i la seu de la "Societat El Círcol”, situat a la plaça Prim. El conjunt de l’edifici és una obra declarada bé cultural d’interès nacional.

Amb el pas dels anys la infraestructura del teatre es va anar degradant fins que el 1981 es va constituir el Consorci del Teatre Fortuny, format per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus, els quals portaren a terme la restauració, remodelació i explotació del teatre mitjançant un conveni amb la Societat El Círcol. El Fortuny va obrir portes de nou el 1988.

Els ciutadans que desitgin presentar propostes de candidatura per optar a convertir-se en un dels 7 tresors del patrimoni cultural de Reus poden enviar la seva proposta per correu electrònic a info@ccc.cat fins el dia 23 d’octubre.

 

Comentarios
Multimedia Diari