La Casa Navàs tanca el primer semestre amb rècord històric de visitants

Més de 14.000 persones ja han visitat, enguany, la joia modernista de la ciutat de Reus

20 julio 2019 17:42 | Actualizado a 22 julio 2019 11:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Rècord històric per un dels emblemes de Reus. La Casa Navàs ha augmentat en un 712% els visitants respecte al primer semestre de l’any passat.  Ha superat així, amb només sis mesos, el total de visitants del 2018 i del 2017, 10.350 i 2.177 persones respectivament.

Els barcelonins han estat els que més s’han interessat per visitar la Casa Navàs, superant fins i tot els reusencs. 2.773 persones s’han desplaçat des de la capital catalana per veure l’obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. De fet, el perfil majoritari que ha visitat la casa aquests primers mesos de l’any han estat persones de més de 65 anys procedents de Barcelona. El públic reusenc ha superat els 2.600 visitants.

Al marge de Catalunya i analitzant les visites per comunitats autònomes, amb 765 persones els ciutadans del País Valencià són els que més han visitat la Casa Navàs. El País Basc, la Comunitat de Madrid, Andalusia i les Illes Balears acaben de completar el podi espanyol.
Pel que fa al públic internacional, amb el 34,6%, França continua sent el país que més interès té per aquest emblema modernista. El segueix Alemanya (11,22%), Rússia (10,62%) i el Regne Unit (8,65%).

La xifra s’espera que augmenti aquest estiu, ja que des de juliol i fins a meitat setembre la casa augmenta de 6 a 9 el nombre de visites guiades diàries

 

Bé Cultural d’Interès Nacional

La Casa Navàs va ser declarada per la Generalitat de Catalunya Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 1991. Aquesta catalogació incloïa tot l’edifici, és a dir la casa, la botiga i els béns mobles més importants de la casa. Posteriorment se n’ha ampliat el catàleg i ara també hi figura el que hi ha a l’interior de la botiga.

Comentarios
Multimedia Diari